Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
GIBRALTAR
Gibraltar denuncia una incursió d'avions militars espanyols al seu espai aeri

El Govern gibraltareny ha denunciat que quatre avions 'Matador' de la Força Aèria espanyola van dur a terme ahir una "incursió militar" en el seu espai aeri sense previ avís i ha demanat al Govern britànic que abordi aquest assumpte "als més alts nivells diplomàtics i militars "

04/07/2013 Internacional

Segons el comunicat oficial de l'Executiu de Fabián Picardo, els quatre avions van entrar a l'espai aeri gibraltareny "des del nord-oest" i "es creu que es dirigien cap al portaavions 'Juan Carlos I' que, en aquests moments, es trobava a unes 12 milles nàutiques al sud-oest del Penyal ". D'acord amb la versió gibraltarenya, "en cap moment els avions van contactar amb el control del trànsit aeri de Gibraltar i les autoritats de trànsit aeri espanyoles de Sevilla no van advertir de l'aproximació dels aparells".

No obstant això, segons ha denunciat el Govern gibraltareny, a continuació les autoritats de trànsit aeri espanyoles de Sevilla van "retenir el vol sortint de British Airways durant 12 minuts a l'aeroport de Gibraltar fins que va ser segur el seu enlairament". El Govern de Picardo ha demanat a "Regne Unit que abordi l'assumpte d'aquesta incursió militar en l'espai aeri de Gibraltar al més alt nivell diplomàtic i militar".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid