Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
COMMEMORACIONS
Les commemoracions d'aquest estiu

Durant aquest estiu es commemoraran diverses efemèrides relacionades amb la Guerra de Successió i fins i tot el centenari (1913-2013) de les celebracions d'una d'aquestes efemèrides

12/07/2013 Memòria històrica

El passat dissabte 6 de juliol es va commemorar el tres-cents aniversari de la “Crida” a la resistència de La Coronela amb una recreació històrica que s'inicià a la plaça de Sant Just i seguí pels diferents carrers fins acabar al Born. El passat dimarts dia 9 de juliol fou el tricentenari de la “Crida” del dia 9 de juliol de 1713, com a resposta de la feta el dia 6 de juliol de 1713.

Demà dissabte 13 de juliol serà el tres-cents aniversari de la signatura del Tractat d'Utrecht per part d'Espanya i la Gran Bretanya que comportà el domini anglès de Menorca i Gibraltar, ocupades durant la guerra, a més dels acords comercials coneguts amb els noms de Tractat de l'"asiento de negros" i “Vaixell permès”.

Finalment, el proper Onze de Setembre a més a més de ser el 299 aniversari de la derrota de la Guerra de Sucessió serà el centenari de la primera Diada al Fossar de les Moreres ja que l'any 1913 el col·lectiu de joves Els Néts dels Almogàvers i el Centre Nacionalista Martinenc hi realitzaren el primer acte polític commemorant l'efemèride de 1714. Fa uns mesos es va crear una pàgina al facebook titulada “Centenari de la primera Diada al Fossar de les Moreres” destinada a recopilar informació relacionada amb el centenari dels actes del Fossar i les diverses commemoracions de la Guerra de Successió.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid