Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans públics
TV3 tanca la connexió de la càmera del temps a Perpinyà

Per a Hervé Pí, "el tenim el projecte, comença amb la supressió de la càmera del temps, una supressió inexplicable ja que la càmera és encara a Perpinyà, que té electricitat per a funcionar correctament…"

07/06/2013 Comunicació

La càmara del temps de TV3 situada davant del Castellet de Perpinyà ha deixat d'emetre i si s'observa el mapa d'on estan situades les icones que indiquen on estan situades, a sobre de Perpinyà no s'hi veu cap. Fet que ha estat denunciat pel membre de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Catalunya Nord, Hervé Pi al bloc de Catalunya Nord per la Independència.

A l'escrit titulat "Per decisió empresarial Perpinyà desapareix del mapa", Hervé Pi assenyala que "quan fa 3 mesos se va anunciar la liquidació de la delegació de TV3 Perpinyà (per cert ells en diuen substitució), vam alertar que no podia ser i ja temíem la realitat: Catalunya perd el Nord". Pel membre de l'ANC, les coses van de pressa, "massa de pressa per a desmuntar, per a destruir el que s’ha posat anys a construir", i denuncia que per decisió empresarial "sacrifiquen part del país, perquè és així, que ho vulguin o no: Catalunya Nord és també Catalunya".

Hervé Pi comenta que dimecres passat va parlar amb el director de TV3, Eugeni Sallent i va tenir el convenciment que no hi havia cap projecte per a Catalunya Nord i que la decisió de "substituir" momentàneament la delegació era empresarial i no política.

També denuncia les paraules del president de la CCMA, Brauli Duart al Parlament on va afirma que havia "respectat el seu compromís ja que les retallades pressupostàries que obligaven a fer substitucions de delegacions externes per “mitjans propis” no havien afectat la cobertura informativa, tret per Catalunya Nord però que aviat se presentaria el projecte per Perpinyà". Per a Hervé Pí, "el tenim el projecte, comença amb la supressió de la càmera del temps, una supressió inexplicable ja que la càmera és encara a Perpinyà, que té electricitat per a funcionar correctament…"

"25 anys de delegació de TV3 a Perpinyà, 25 anys de militantismes esborrats per decisió empresarial"

La delegació de TV3 Perpinyà s’arrela el 1988, el dia de la presentació del Punt Diari a Perpinyà, els anys han passat i aquest embrió havia agafat forma, havia creixit i havia esdevingut una realitat oficialitzada fa menys de 10 anys.

Segons Hervé Pi, "els alts càrrecs de TVC han decidit de posar-hi un punt i final, una decisió que no ha admés en cap moment una negociació". Personalment diu Hervé Pi, "vaig demanar al Brauli Duart què faria si li portéssim els 93000 euro que costa la delegació perpinyanesa, i sense embut me va respondre que no canviaria res a la decisió empresarial".

Un muralla humana barra el pas als tècnics de TVC que havien de desmuntar la delegació a Perpinyà

Recordem que fa una setmana membres del moviment associatiu nord-català, però també elegits es van anar succeint tot el dia a la porta de la delegació de TV3 situada a Perpinyà per barrar el pas a empleats de TVC que venien per a desmuntar la delegació a Catalunya Nord. Dimecres passat, van ocupar la Casa de la Generalitat a Perpinyà.

Mobilització nord-catalana

Fa uns mesos, una desena d'entitats nord-catalanes van redactar un manifest on demanaven a TV3, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat a renunciar a tancar la delegació de TV3 a Perpinyà.

El text reconeixia que la delegació havia assumit "amb un gran professionalisme un paper determinant i destacat per informar, il·lustrar i millorar el coneixement mutu de la ciutadania, amb l'actualitat i les evolucions del territori de banda a banda d'una frontera que s'ha anat esborrant'.

Per la seva banda, un article de l'escriptor nord-català Joan-Lluís Lluís titulat “Autoestima, espai mental i corresponsalies de TV3” a Presència, defensava la necessitat de mantenir la corresponsalia de TV3 a Catalunya Nord. L'escrit deia que “El que importa del mapa del temps de TV3 no és que permeti saber quin temps farà als territoris catalanoparlants que envolten Catalunya sinó que visualitza un espai comú. O, si més no, una possibilitat d’espai comú”  amb el que es guanyava autoestima, per manifestar que amb l'eliminació de la corresponsalia, el mapa conceptual quedaria reduït només al Principat.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid