Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Interior confirma l'assistència d'un Mosso a un curs de l'empresa del feixista Hellín

Per la seva banda, Plataforma de familiars, amics i companys Yolanda Gonzalez fa saber al Departament que un Mosso comparteix curs com a ponent amb Hellín

04/06/2013 Drets i Llibertats

Ahir, la Plataforma de familiars, amics i companys de Yolanda va exigir a Interior, mitjançant un comunicat, la més completa recerca que abasti des de 1996 (any en què Hellín canvia de nom) qualsevol tipus de relació que hagi pogut tenir amb Luis Enrique Hellín Moro o alguna de les seves empreses.

Després de l'entrevista que el germà de Yolanda González en nom de la Plataforma va mantenir  amb membres Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya per rebre informació sobre quin tipus de relació hi havia hagut entre l'assassí de Yolanda, Emilio Hellín Moro i el cos de Mossos d'Esquadra.

Interior va comunicar-li que mai havia contractat els serveis de Luis Enrique Hellín Moro ni a cap de les seves empreses per realitzar tasques de formació. Només un agent dels Mossos d'Esquadra va assistir a un curs relacionat amb tecnologia de telefonia mòbil organitzat per una empresa d'Hellín Moro, però no sap quin professor va impartir el curs, segons van manifestar el membres de la plataforma en un comunicat.

Ara bé, Interior va comentar-li que, l'assistència a cursos d'aquest tipus és excepcional perquè són els propis organismes del Departament els que organitzen la formació dels Mossos d'Esquadra. De tota manera, recentment hi ha hagut una modificació dels criteris d'organització de la formació dels Mossos, segons va manifestar-li el departament.

Cal remarcar que segons informacions periodístiques, Hellín ha canviat de nom (Emilio per Luis Enrique), i ara col·labora amb diversos cossos policials en tasques de formació.

Per a la Plataforma no han existit filtres per impedir l'assistència a cursos organitzats o impartits per Hellín

Davant aquestes manifestacions, la Plataforma remarca que no han existit els filtres necessaris per impedir que Mossos d’Esquadra puguin assistir a cursos de formació organitzats o impartits per Hellín Moro o algunes de les seves empreses. A més, apunta que una persona de les característiques de Luis Enrique Hellín Moro no hauria de poder treballar directa o indirectament per als cossos de seguretat i menys en tasques de formació tant si ha format a un o mil agents.

També denuncia que des del mes de febrer, quan el diari El País va publicar la informació sobre Emilio Hellín, s'ha anat descobrint la col·laboració d’aquesta persona en la formació de policies locals, la realització de tasques pròpies de detectiu, la participació en jornades universitàries cobrant sempre de les administracions públiques.

Cursos dels Mossos amb Luis Enrique Hellín Moro i el seu germà Juan

Però a més, en relació amb els Mossos d'Esquadra, la Plataforma va informar al Departament d'Interior que al programa del Curs sobre "intel·ligència policial" de la IPA, organitzat a Madrid el 19, 20 i 21 de gener del 2011, figura com a ponent un agent dels Mossos d'Esquadra per parlar del tema “Tractament i abordatge dels Nous Grups Juvenils Organitzats i Violents a Catalunya des de l'anàlisi estratègica”.

En el mateix curs també figuren entre els ponents, a més d’agents dels diferents cossos de seguretat, Luis Enrique Hellín Moro i el seu germà Juan. El Departament d'Interior desconeixia aquesta informació.l curs s'havia de celebrar en les instal·lacions que té l'Ajuntament de Madrid com a centre de formació per a policies i bombers (CIFSE).

Aquest fet mostra, segons la plataforma, la total impunitat en la qual es mou Luis Enrique Hellín Moro a les administracions públiques i obre la sospita que individus com ell puguin treballar per a qualsevol institució pública i cobrar diners públics pels seus serveis.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid