Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feixisme
Demanen informació sobre la col·laboració de l'assassí de Yolanda González amb els Mossos

Emilio Hellín, feixista militant de Força Nova i cap del Grup 41 del Batalló Basc-Español va ser condemnat a 43 anys per aquesta mort

01/06/2013 Drets i Llibertats

El germà de Yolanda González, en la Plataforma de familiars, amics i companys de Yolanda s'entrevistarà dilluns amb la directora general d'Administració de Seguretat, María Teresa Casado Cadarso i la cap gabinet del conseller d'Interior María del Mar Blasi Reventós amb l'objetiu d'obtenir informació sobre  quin ha estat la col·laboració de l'assassí de Yolanda González amb els Mossos d'Esquadra.

Arran d'una informació del diari el País que destapava que Hellín havia canviat d'identitat i que ara col·labora amb diversos cossos policials en tasques de formació. Una prova més, segons la Plataforma, "de l'estafa que ha representat el pacte de silenci de l'anomenada Transició democràtica".

Yolanda va ser assassinada el 1980 quan tenia 19 anys per Emilio Hellín, feixista militant de Força Nova i cap del Grup 41 del Batalló Basc-Español. Emilio Hellín Moro va ser condemnat a 43 anys de presó per aquest fet i per un dipòsit continuat d'armes de guerra i explosius i diversos delictes de falsedat de documents d'identitat. Emilio Hellín va protagonitzar diversos intents de fugida i aprofitant un polèmic permís penitenciari va fugir al Paraguai on va viure, sota la protecció de la dictadura d'Stroenner, fins que va ser extraditat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid