Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPRESSIÓ
14 mossos imputats pel 29M

Una jutge de Barcelona ha citat a declarar com a imputats 14 Mossos d'Esquadra per les lesions causades a un jove que va perdre un ull per l'impacte d'una pilota de goma a la manifestació per la vaga general del 29 de març de 2012.

 

13/06/2013 Drets i Llibertats

Demà divendres 14, la jutge ha citat a declarar els 14 antiavalots (sergents, sotsinspectors i escopeters) de dos furgons dels Mossos d'Esquadra que la tarda del 29-M estaven operatius a la confluència del Passeig de Gràcia i la Plaça Catalunya de Barcelona, on el denunciant assegura que va resultar ferit. La titular del Jutjat d'Instrucció número 15 de Barcelona imputa els 14 antiavalots després que l'Audiència de Barcelona l'obligués a reobrir la denúncia presentada per la víctima, que havia estat arxivada per falta d'autor conegut.

La víctima, que ha hagut de sotmetre a una reconstrucció del glòbul ocular mitjançant implant, va presentar l'octubre de l'any passat una denúncia als jutjats en què assegurava que va rebre l'impacte d'una pilota de goma disparada "directament" per un mosso d'esquadra, quan anava a creuar la Plaça Catalunya per trobar-se amb uns amics amb els quals havia quedat per prendre alguna cosa.

 Camions d'aigua per la Brigada Mòbil

Aquestes denúncies no han impedit que ahir el director de la policia catalana, Manel Prat, anunciés que la Brigada Mòbil d'aquí un mes disposarà d'un camió policial que està dotat de diversos canons d'aigua i dispara dolls fins a 60 metres de distància per dispersar els manifestants. El camió va ser comprat pels Mossos d'Esquadra a la dècada dels '90 però fins ara s'havia mantingut en desús per diverses raons, una de les quals és que els canons d'aigua a altra pressió poden provocar greus lesions als manifestants (especialment lesions oculars).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid