Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una xerrada de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH)
El proper 30 de maig la Plataforma d'Afectats i Afectades per la Hipoteca (PAH_Valls), juntament amb l'Assemblea Popular de l'Alt Camp (APAC) han organitzat una xerrada informativa sobre el moment actual de les Plataformes, les seves lluites cotidianes com a organització social i també la repercusió que han tingut els diferents esdeveniments jurídics: Sentència del Tribunal de Justicia Europeu, reforma de la Llei Hipotecaria –ignorant la ILP Hiptecaria que el poble demanava-, i la darrera sentència de la magistrada de Sabadell on dona la raó a les 11 families desnonades que van decidir okupar un bloc de pisos propietat del SAREB (banco malo).

La xerrada es farà a la Sala Gran de Casa Caritat, i podeu seguir la informació a través del facebook de la PAH de Valls: Pah-Valls Alt Camp, del blog de l'APAC www.assembleapopularac.cat, i a través dels twitter: @PAH_Valls i @alt_apac


UNA MAGISTRADA DE SABADELL DÓNA LA RAÓ A L'OBRA SOCIAL LA PAH

A la xerrada hi participaran dos membres de la PAHC de Sabadell, els quals ens podran explicar en primera persona com funciona “L'Obra Social de la PAH”, una campanya que persegueix la reapropiació ciutadana d'aquells habitatges buits en mans d'entitats financeres fruit d'execucions hipotecàries. De manera que en aquells casos en què les concentracions ciutadanes no aconsegueixin paralitzar els desallotjaments la PAH dona suport i  cobertura a les famílies perquè no es quedin al carrer. L'objectiu és triple:

 1.    Recuperar la funció social d'una habitatge buit per garantir que la família no quedi al carrer.
 2.    Aguditzar la pressió sobre les entitats financeres perquè acceptin la dació en pagament.
 3.    Forçar les administracions públiques a adoptar d'una vegada per totes les mesures necessàries per garantir el dret a un habitatge.

En aquest sentit, aquesta setmana hem sabut que la magistrada titular del jutjat d'instrucció número 4 de Sabadell ha denegat la petició de la fiscalia de desallotjar les onze famílies que viuen al tercer bloc ocupat per la PAHC a Sabadell. L'edifici propietat de la SAREB, la societat pública coneguda com a 'banc dolent' perquè es va crear per comprar amb diners públics els actius tòxics de les entitats financeres, va ser recuperat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi fa tres setmanes i, a dia d'avui, acull onze famílies sabadellenques que no han pogut trobar cap solució al seu problema habitacional a través de l'administració pública.

En l'auto, la jutgessa argüeix que el dret a la propietat privada està limitat per la seva funció social segons l'article 33.2 de la Constitució Espanyola, i afegeix que els interessos individuals no són els únics que regeixen la definició de la propietat privada, sinó que aquesta s'ha de compaginar amb els interessos de la col·lectivitat. En aquest sentit, segueix afirmant que la SAREB ha desistit de la funció social ja que no ha realitzat cap activitat per donar ús a l'edifici, no ha fet cap acte de conservació del bloc tal com li obliga la Llei d'Urbanisme i, a més, ni tan sols ha fet un acte per recuperar la possessió del bloc, més enllà de presentar la denúncia. La contundència encara va més enllà, i la magistrada afirma que l'ocupació no comporta cap perjudici pel 'banc dolent', mentre que desallotjar-ne les famílies significaria deixar-les al carrer, més encara quan la presentada com a part al cas ha acreditat amb un informe dels serveis socials que no té cap ingrés.


NEFASTA REFORMA DE LA LLEI HIPOTECÀRIA

La llei que es va aprovar al Senat la setmana passada és una bossa d'aire fresc per a les entitats financeres i retarda l'inevitable reforma hipotecària.


El Partit Popular ha desnonat les propostes contingudes en la ILP per la dació en pagament retroactiva, la moratòria dels desnonaments i el lloguer social. Amb això ha mostrat un perillós menyspreu per la democràcia i els drets humans. La decisió del Partit Popular mostra una manca de voluntat que el país surti de la crisi, a Espanya hi ha centenars de milers de persones afectades pel frau hipotecari per a les quals les propostes del PP no suposen cap solució. El país no sortirà de la crisi, si els seus ciutadans no surten de la crisi, i l'actual llei de deutors hipotecaris contínua condemnant a la mort civil a les persones afectades.


Amb la decisió d'aprovar aquesta reforma hipotecària, el govern del Partit Popular obliga a la ciutadania, a les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca, tal com ho va fer amb el govern anterior del PSOE, a continuar i intensificar l'autotutela de drets. Uns drets que el Tribunal de Justícia de la UE ja ha sentenciat que estan sent vulnerats, sentència després de la qual nombrosos jutges han trobat la via per poder garantir els drets que no seran protegides amb les propostes del PP.

Les demandes de la ILP són demandes de mínims, i inclouen el lloguer social: que les persones desnonades fossin allotjades en els seus habitatges (sent aquestes ja propietat del banc) en règim de lloguer social. Espanya és el país que més desnona d'Europa i que compta amb més habitatge buit, de la qual es calcula que més d'un milió està en mans de la banca. Aquesta mesura ha estat rebutjada, però, fa més d'un any que la PAH va iniciar la seva campanya Obra Social la PAH. L'Obra Social la PAH consisteix a recuperar habitatges buits en mans dels bancs per allotjar famílies desnonades judicialment o de facto després de signar la dació en pagament, quan s'han esgotat possibles perquè siguin allotjades en pisos socials.

NO ET PERDIS LA XERRADA!

Per tot el que t'hem explicat, i per moltes altres preguntes que deus tenir ganes de fer, no faltis a la cita, el proper 30 de maig, a les 20h a la Sala Gran de Casa Caritat (Crta. Del Pla s/n)


Plataforma d'Afectats/des per la Hipoteca:  pah.valls@gmail.com
Assemblea Popular de l'Alt Camp:  assemblea.popular.alt.camp@gmail.com
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid