Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets socials i laborals
1r de Maig: Recull d'actes reivindicatius arreu dels Països Catalans

Per un 1r de Maig cap un nou model de societat sense classes socials

27/04/2013 Laboral

Aquest dimecres 1 de maig els treballadors dels Països Catalans i de tot el món estan cridats a sortir al carrer per reivindicar la consciència de classe treballadora i superar així el capitalisme. Tal com expressa el manifest del conjunt de l'Esquerra Independentista, des del Països Catalans "ho volem tot, perquè no ens conformem amb les engrunes que ens deixen. Una diada per dir ben alt qui som i què volem. Som el Poble Treballador dels Països Catalans, i volem l'emancipació, la llibertat, que no hi hagi classes socials, que cap persona exploti i se n'aprofiti d'altra".

Aquesta jornada de lluita pels drets dels treballadors es va establir al congrés obrer socialista celebrat a París el 1889 en homenatge als Màrtirs de Chicago ja que la vaga era l'instrument que feia servir cada 1 de maig per forçar la patronal i els estats liberals a acceptar la jornada de 8 hores. Una diada doncs que reivindica la necessitat de la protesta i reclamacions obreres en defensa dels drets laborals.

Recull d'actes reivindicatius arreu de la nació

Dia 30 d'abril

Barcelona (Gràcia)

19:30h Manifestació des de Fontana

L’Esquerra Independentista de Gràcia (CUP, Arran, Endavant), conjuntament amb diversos col·lectius i sindicats, organitzen  una manifestació a la Vila prèvia a la jornada de lluita de l’1 de maig sota el lema "Contra la dictadura de l’euro: sobirania popular

Santa Coloma de Gramenet

19h. a la Plaça Olimpo (Av. Francesc Macià amb c/Major)

Manifestació sota el lema "Ni Unió Europea ni Capitalisme: Poder popular!"

Convoca: ARA - Assemblea Popular de Gramenet, ARRAN Gramenet, Assemblea d'Indignats i Indignades de Santa Coloma de Gramenet, Assemblea de Joves de Gramenet de Besòs (AJGB), Casal de Joves El Lokal, CGT d'autobusos TMB, Gent de Gramenet, Lokal Social Krida, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Vivenda (PAHV-Gramenet)

Palma

Jubilats per Mallorca ocuparan simbòlicament un dels locals culpables de la crisis

València

Acte de presentació de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a València, pel 1r de Maig, a les 19h, al COiP – Casal Obrer i Popular – Francesc Santacatalina (C/ Salvador Ferrandis Luna 42 baix esquerra, l’Olivereta - València)

Comptarà amb breus intervencions de companys i companyes de la COS, de la PAH de Burjassot, de l’Assemblea Antirrepressiva del Micalet, de plataformes d’aturats, del CAS-PV, etc., que ens explicaran tota la tasca que estan desenvolupant, l’acció sindical i sociopolítica de la COS, etc.

En acabant es tocaran els himnes, i es farà una picaeta popular.


1r de Maig

Alacant
11.30 h / Escales de l'IES Jorge Juan / 'Som la força i el treball', manifestació unitària convocada per la Plataforma contra les retallades.

Barcelona

11h Plaça de la Universitat. Manifestació sota el lema "Nosaltres produïm, nosaltres decidim". Convoca la Coordinadora Obrera Sindical (COS) amb el suport de la CUP, MDT, Endavant, SEPC, Arran

11.30 h a rda. Sant Pere / Pg. de Gracia. Convoca l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb lema:"Defensem el drets socials i laborals i defensem Catalunya"

12h Plaça de la Universitat. Convoca: La Intersindical (CSC) sota el lema "El Poble català decideix. Independència i Justícia Social"

18.00 h. Plaça dels Països Catalans. 'Ni UE, ni capitalisme. Poder popular', manifestació unitària anticapitalista.

Baix Montseny

1a Marxa pels drets socials

Amb el lema "Volem una feina digna!", dimecres que ve, 1 de maig, diferents moviments socials del Baix Montseny commemoraran el Dia del Treball amb la 1a Marxa pels drets socials del Baix Montseny, que s'iniciarà a la plaça Major de Sant Esteve a les 10.30, passarà per Palau i baixarà, per l'antiga drecerca, cap a Sant Celoni, on acabarà a les 13 h a la plaça de la Vila amb un petit aperitiu.

Durant el recorregut es faran diferents accions per denunciar els principals problemes que ens afecten actualment, com la manca de treball.

Castelló

11.00h Manifestació // Plaça Mª Agustina

13.00h Trobada Popular // Plaça l'Ereta

17.00h Presentació de la Caixa de Resistència de Castelló // La Cosa Nostra (c. Sant Miquel, 2)

Convoca: La Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa de la capital de la Plana

Eivissa

11h al carrer Navarra. Manifestació sota el lema "Repartim el treball. Socialitzem la riquesa"

Convoca: Sa Bassetja. Assemblea Alternativa d'Eivissa

Gandia
12.00 h. Passeig de les Germanies. 'La crisi té culpables, la paciència té límits'. Manifestació unitària convocada pel Bloc Anticapitalista de la Safor

Girona

10.30h. Cambra de Comerç (Avinguda Jaume I). Esmorzar popular i 'escratx' contra la banca i la patronal. Organitza: COS i IAC, amb el suport de SEPC, la CUP, Arran i la I-CSC.

12:00h - Punt de Trobada de la Rambla. La Xarxa de lluita per la transformació social del Gironès (Al carrer) format per ASSACS, Asemblea Antiautoritària, CGT, Endavant (OSAN), SEPC, l'Ortiga de Salt i persones a títol individual convoca la manifestació sota el lema "Contra l'atur i la dictadura del Capital. Organitzem-nos! Som el poble, tenim el Poder!"

14.00 h. Bloc alliberat de Salt. Dinar popular. Organitza: PAH

Igualada
9.00 h. Hotel Canaletas. Bicicletada reivindicativa

12.00 h. Plaça Masuca.  'Ni UE ni Capitalisme, poder popular', manifestació. Convoquen: Arran, Ca la Fou, CGT, CNT, CUP, CS Delícies, Endavant, PAH Anoia, la Teixidora amb el suport de la COS.

La Seu d'Urgell
18.00 h. Passeig Joan Brudieu. "Contra l'atur i la dictadura del capital. Organitzem-nos! Som el poble, tenim el poder!", manifestació unitària convocada per l'Assemblea Social de la Seu d'Urgell

Lleida

12.00.h Plaça del Treball. 'Per l'autogestió, repartim el treball i la riquesa', manifestació convocada l'Esquerra Independentista de Lleida (Arran, CUP, Casal Ocell Negre i SEPC). En acabat, dinar popular a la Societat Gastronòmica La Coronela (carrer Panera).

Manresa

11:30h manifestació a la Ben Plantada, Manresa. Sota el lema "La nostra força, la solidaritat"

Convoca la coordinadora pels drets socials, contra el capitalisme i el patriarcat.

Mataró

12.00 h

Manifestació des de la Plaça Miquel Biada (davant l'estació de tren), per finalitzar a la Plaça de Santa Anna amb el lema "Som la clau del treball, juntes ho podem tot"

Convoca: l'Assemblea dels/les marroquins/es, l'assemblea de la CGT al Maresme, l'assemblea territorial del Maresme de la COS i les diverses seccions sindicals agrupades a l'IAC del Maresme.

Olot

11h Actuacions i activitats a la plaça Cinema Colon

Organitza: CNT amb la col·laboració de la CUP i Arran

Palma

L'Esquerra Independentista sortirà al carrer per l'1 de maig a les 11:30h a Plaça Porta Pintada, darrere de la manifestació del sindicat CNT.

Arran animen al jovent de Mallorca a participar d'aquesta mobilització, clau per respondre als atacs neoliberals i als abusos de polítics i banquers.

Perpinyà

10h plaça de Catalunya

Manifestació amb la participació de la Intersindical (CSC)

Pineda de Mar / Calella
17.00 h / Ajuntament de Pineda de Mar (inici). 19.00 h / Ajuntament de Calella. 

"1r de maig, poc a celebrar, molt per reivindicar", marxa unitària organitzada per: Antifeixisme Alt Maresme - La Selva, Assemblea de Drets Socials de Pineda, Assemblea d'Unitat Popular de l'Alt Maresme, SOS Ensenyament Públic de qualitat, CNT, COS, Gong Pineda, PAH, USTEC·STEs

Reus

12h a la plaça Mercadal

Convoca: L’Assemblea Popular de Reus convoca una concentració a Reus amb el lema “Plantem cara al capitalisme”.

Sabadell

12h estació de Renfe. Manifestació sota el lema "Nosaltres produïm, nosaltres decidim". Vallès Anticapitalista

Convoca: Justa Revolta, Arran Sabadell, Arran Terrassa, Arran Montcada i Reixac, Endavant OSAN, PAHC Sabadell, Casal Independentista i Popular Can Capablanca, COS, Algo diferentes, Corrent Roig, CUP Terrassa, CUP Sabadell, Entesa per Sabadell, Compromís x Cerdanyola, La Berengena rebelde, Alternativa d'Esquerres per Badia, Esquerra Alternativa per Barberà.

Sant Cugat de Vallès

10.00 h. Plaça Lluis Millet. "Pels drets i pel treball", manifestació unitària convocada per l'Assemblea pels Drets Socials de Sant Cugat de Vallès.

Tarragona

18h Manifestació des de l'Hospital Santa Tecla de Tarragona

Convoca l'Esquerra Independentista del Camp (EIC) sota el lema "Cal superar el Capitalisme". Presentació de la mobilització

Tortosa

12.00 h a la pl. del Carrilet. Manifestació

València

11.30 h. Plaça de Sant Agustí. "Amb la lluita obrera i popular aturem la violència del capital", manifestació convocada pel Bloc Unitari Anticapitalista CNT, COS, SEPC, Arran, Endavant, Plataformes d'aturats, CAS-PV...)

Vilafranca del Penedès

11.00 h. Plaça de la Vila: Taller de Pancartes
12.00 h. Plaça de la Vila. "Contra les agressions del capital: Acció directa!", manifestació convocada per: CGT, Intersindical-CSC, Endavant (OSAN), ARRAN Vilafranca, CUP Vilafranca, Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca, 15M Vilafranca, Ecoxarxa Penedès i PAH Penedès al final de la manifestació hi haurà una xoriçada popular

Vinaròs
11.00 h. Plaça de l'Ajuntament. Els companys i companyes de la COS del Sénia, faran tasca crítica amb la convocatòria "unitària" oficial amb CCOO, UGT, PsoE, etc., fent ben visibles les estelades, repartint propaganda... per recuperar la combativitat del 1r de Maig, que mai va abandonar la COS a Vinaròs.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid