Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPRESSIÓ
Espanya expulsa Noureddine Ziani

El Ministeri de l'Interior espanyol va expulsar ahir sota l'acusació de difondre el salafisme i haver col·laborat en el passat amb els serveis secrets del seu país d'origen

17/05/2013 Drets i Llibertats

Noureddine Ziani va ser detingut per la policia a última hora de la tarda quan es trobava al despatx d'un notari de Barcelona signant poders a la seva dona, Atiqa Bouhouria Moulay Meliani, per si li expulsaven. La detenció es va produir molt poques hores després que el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, signés a la tarda d'aquest dijous l'ordre d'expulsió definitiva.

Ziani va negar aquest dilluns les acusacions que li imputa el CNI i va titllar d '"injustícia" la seva situació. "Fins i tot els imams han rigut de que m'acusin de ser salafista radical. Mai he fomentat el radicalisme, al contrari", va declarar abans d'inaugurar un curs per imams i dinamitzadors culturals musulmans. Quan li van preguntar si atribueix la seva ordre d'expulsió a expressar opinions sobiranistes catalanes, Noureddine Ziani s'ha limitat a respondre: "Em sorprèn que sigui per una altra cosa". Ha insistit que ni és polític ni milita en cap partit, tot i que ha reivindicat el seu dret a tenir una "posició com a persona implicada en tot el que passa en aquesta vida".

El ministre espanyol, Jorge Fernández Díaz, ha desvinculat l'expedient obert a Ziani del procés sobiranista de Catalunya i ha assegurat que es deu a les seves relacions amb el "salafisme radical". Així ho va afirmar en declaracions als periodistes aquest dimecres durant la inauguració a Barcelona del nou complex policial de Sant Martí a la Verneda, on va reiterar que l'expedient "no té res a veure" amb motius polítics. Va afegir a més que aquest ciutadà ja havia estat expulsat d'un altre país europeu per ser una amenaça per a la seguretat, dada que va ser rotundament negada Ziani.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid