Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CNI
El cas Noureddine Ziani arriba a la Comissió Europea

L'ordre d'expulsió de Noureddine Ziani ha estat provocada per una denúncia del secretari d'Estat director del CNI Félix Sanz-Roldán que és l'encarregat del dia a dia en la lluita contra el procés sobiranista català

12/05/2013 Drets i Llibertats

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa presentarà demà dilluns una "pregunta-denúncia" a la Comissió Europea contra l'expulsió de Noureddine Ziani, sol·licitada pel Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). Tremosa ha dit per Twitter que en la documentació presentada per l'Estat "no hi ha cap prova que justifiqui les acusacions" contra Ziani.

El Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) ha sol·licitat l'expulsió d'Espanya del ciutadà marroquí i dirigent musulmà Noureddin Ziani per, entre altres coses, amenaçar la seguretat nacional i comprometre les relacions d'Espanya amb altres països. A Ziani, el director del CNI, el general Félix Sanz-Roldán, li va posar una denúncia, segons consta en la sol·licitud d'expulsió, pels motius esmentats i a més per ser "un col·laborador molt rellevant d'un servei d'intel·ligència estranger des del any 2000 ".

Durant les últimes hores hi ha hagut diverses mostres de suport a Noureddin Ziani; com la creació d'un compte a twitter o un comunicat de solidaritat de la sectorial d'immigració de l'Assemblea Nacional Catalana penjat al youtube.

 

Els responsables del CNI

En un article publicat a principis d'aquest any al setmanari Tiempo de hoy (Grupo Zeta) es citaven els noms d'alguns dels responsables de la campanya antiindependenitsta del CNI a Catalunya. Segons aquest article “El dia a dia del funcionament del CNI és responsabilitat de la secretària general, Beatriz Méndez de Vigo,que tracta amb els directors d'Intel·ligència i Operacions. Però els grans temes, com la intenció del president de la Generalitat, Artur Mas, d'aconseguir la independència per a Catalunya, són controlats directament pel secretari d'Estat director, Félix Sanz.”

Segons la revista Tiempo, el CNI estaria tornant a contactar amb agents veterans dels serveis secrets espanyols amb experiència a Catalunya com Andrés Cassinello (l'agent secret que va organitzar l'operació de retorn del President Josep Tarradellas a finals dels anys '70) o l'ex-director del CESID (organisme d'intel·ligènica anterior a l'actual CNI)  Javier Calderón

A l'article també es cita l'agent dels serveis secrets espanyols Josep Peris; “El 1993 el Govern català va destituir al màxim responsable operatiu dels Mossos d'Esquadra, el subinspector del cos i comandant de l'Exèrcit de l'Aire Josep Peris, al sospitar que filtrava informació al servei d'intel·ligència.”. Josep Peris militant (o inflitrat)  d'UDC (Unió Democràtica de Catalunya) era un espia del CESID que fins a principis dels anys '90 va espiar a Jordi Pujol però que a finals del anys '90 es va infiltrar al III Congrés de Cultura Catalana, (entitat cultural on col·laboraven alguns membres de l'esquerra independentista) arribant fins i tot en alguna ocasió a rebre a membres de la citada entitat al seu apartament del carrer Trafalgar de Barcelona. El seu càrrec a l'entitat cultural era el de tresorer tal com es pot comprovar en aquest enllaç d'una notícia publicada a llibertat.cat i també al llibre Països Catalans Segle XXI. El Jonc, Lleida, 2000

Alguns dels membres del III Congrés de Cultura Catalana coneixien les activitats de Josep Peris (tot i que Peris intentava "dissimular" fent acudits sobre la mort Miguel Ángel Blanco o estratègies similars que ratllaven el ridícul), per aquesta raó les seves tasques van ser simplement administratives i de tresoreria. Segons diverses fonts, Josep Peris seguia les instruccions del coronel de l'Exèrcit de l'Aire Manuel Ortiz, màxim responsable de los CESID a Barcelona, durant l'època en que la seu dels serveis secrets espanyols estava al carrer Balmes cantonada amb Ronda Universitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid