Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP de Vic aposta per la màxima transparència dels comptes públics

La CUP presenta el certamen Millorem Vic 2013, els seus comptes de 2012 i denuncia irregularitats en les dietes de l'alcalde de Vic.

18/04/2013 Política

La CUP de Vic ha dut a terme una roda de premsa i ha emès un comunicat per presentar diversos temes: la segona edició del certamen Millorem Vic corresponent al 2013, els comptes de l’Assemblea local de Vic de l’organització i la denúncia de les presumptes irregularitats que es desprenen de l’anàlisi de les despeses corresponents a les dietes de l’alcalde de la ciutat.

El regidor de la formació independentista Joan Coma ha presentat “les bases de l’edició d’enguany del certamen Millorem Vic. Amb aquest certamen, la CUP vol cedir una part de les retribucions que rep per la seva participació a l’Ajuntament a les entitats de la ciutat, per facilitar que puguin desenvolupar projectes concrets que tinguin un impacte positiu en la millora de Vic i fomentin la cohesió social.” i ha anunciat que “La segona edició d’aquest concurs està oberta a la participació de totes les entitats de Vic que tinguin un projecte que fomenti les relacions interculturals i igualitàries en l’àmbit de la nostra ciutat.”

El regidor de la CUP Marc Barnolas ha exposat “els comptes de la CUP corresponents a l’any 2012. Tenint en compte que una de les propostes que fa l’organització és la transparència en els comptes públics, la CUP vol predicar amb l’exemple, i per això fa públics els comptes de la seva gestió”i després de l'exposició dels comptes ha recordat que la CUP “el 2012 va dedicar 1.500€ al certamen Millorem Vic, que va ser destinat a l’Associació Tapís, amb un projecte de Parelles per a la reinserció, 630€ a col·laborar en les festes dels diferents barris de la ciutat, i quasi 1.500€ en despeses de campanyes dutes a terme en col·laboració amb altres entitats, com pot ser l’aportació a la Marxa dels Vigatans, a la manifestació antifeixista del 26 de maig o en despeses d’advocats per temes socials.”.

Seguidament, el portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Vic Nil Puigivila ha presentat “les despeses d’alcaldia en resums mensuals, i no amb el detall de cada despesa, i les úniques que s’han individualitzat són les que serviran per denunciar les presumptes irregularitats detectades.” i ha denunciat “unes despeses en dinars o sopars a restaurants de Barcelona, ja que es corresponien a dies en què Vila d’Abadal era a la capital del Principat exercint de diputat al Parlament de Catalunya. El portaveu de la CUP ha explicat que Vila d’Abadal, a més del sou de diputat de 42.322,28€ anuals, cobrava, en concepte de dietes per desplaçament i manutenció, l’exagerada xifra de 2.006,43€ mensuals” . El regidor de la CUP ha dit que l'alcalde Vila d’Abadal “hauria estat cobrant unes dietes del Parlament per manutenció, però les sufragava amb la Visa d'alcaldia subvencionada pels impostos que paguem els vigatans i vigatanes.” fet que podria suposar una irregularitat.

Finalment, el partit independentista ha anunciat que “farà arribar aquestes dades a la Sindicatura de Comptes per tal que les analitzin per decidir si, tal com sospiten, constitueixen una irregularitat que cal denunciar. Així mateix, des de la CUP s’ha reclamat públicament que la llei de transparència que s’està tramitant al Parlament de Catalunya inclogui també els ens locals com a entitats que han de complir amb aquesta llei.”

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid