Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi Ambient
El Parlament rebutja d'entrada la prohibició del "fracking"

Ara bé, tots els grups van donar suport a la proposta de creació de la comissió que haurà d'estudiar si cal prohibir o no aquesta tècnica

11/04/2013 Territori
Signatura del Compromís d'Orís contra el Fracking Signatura del Compromís d'Orís contra el Fracking

El Parlament va rebutjar ahir tramitar una proposició de llei d'ICV-EUiA per prohibir el '"fracking", per l'oposició de CiU i el PPC. Ara bé, va obrir la porta a fer-ho més endavant en funció dels resultats d'una comissió d'estudi sobre aquesta tècnica d'extracció d'hidrocarburs arran d'una proposta d'ERC, PSC, ICV-EUiA, C's i la CUP.

Vot erroni de la CUP

En la votació de la proposició d'ICV-EUiA, es vaviure  una anècdota quan els diputats de la CUP van votar, per error, a favor de les esmenes a la totalitat que CiU i PP havien presentat. Un dels diputats de la CUP es va aixecar després de la votació i va aclaritr que, en realitat, volien votar a favor de la prohibició i no pas donar suport a les esmenes a la totalitat. 

Durant el debat de les proposicions, membres de la plataforma Aturem el Fracking es van concentrar a les portes del Parlament i dins de l'hemecicle membres de la plataforma van exhibir cartells en contra d'aquesta pràctica per cercar hicrocarburs.

Cal recordar que la Generalitat ja ha creat un grup de treball interdepartamental, les conclusions del qual seran lliurades a la comissió, i ha suspès de manera temporal les tres llicències d'estudi atorgades fins ara.

Així com que,  més cinquantena de municipis que s’han declarat “lliures de fracking” i que el passat mes de març, trenta-set alcaldes i alcaldesses i tres presidents de consells comarcals van signar el “Compromís d’Orís” contra el "fracking".


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid