Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Publicacions
Una llibreria de Palma cancel·la un acte previst del Círculo Balear

L'organització Endavant es va posar en contacte amb el propietari de la llibreria per expressar-li el seu rebuig a la celebració de l'acte.

06/02/2013 Comunicació
llibreria Babel de Palma llibreria Babel de Palma

La llibreria Babel ha decidit cancel·lar l'acte de presentació de la revista Toc-Toc, vinculada al Círculo Balear, després de la polèmica suscitada en els darrers dies, segons informa Diari de Balears.

El diari  assenyala que Endavant es va posr en contacte amb el propietari de la llibreria per expressar-li el seu rebuig a la celebració de l'acte. Endavant, concretament, li envià in correu electrònic la setmana passada en el qual li explicava que Círculo Balear "és una entitat ultradretana, espanyolista i neofeixista que es caracteritza per la tensió i el malestar que crea per allà on passa".

A més a més, des d'Endavant es mostraren sorpresos que "una llibreria de barri i de renom com la vostra doni veu a aquesta entitat, que renega de tots els valors que, pensam, defensau amb la vostra tasca a favor de la lectura i la cultura general".

Finalment, segons el diari, l'organització independentista apuntava en el correu electrònic que "Sembla una broma de mal gust que sigui precisament en una llibreria on es faci un acte per presentar una revista escrita des de l'analfabetisme i la incultura amb centenars de faltes d'ortografia i gramaticals".

El propietari del local ha decidit finalment suspendre la presentació de la revista Toc-Toc, inicialment prevista per a demà a les 20 hores.

La llibreria no ho fa perquè atengui els arguments exposats per Endavant

Ara bé, no ho fa perquè atengui els arguments exposats per Endavant, sinó perquè s'ha sentit "utilitzat" tant pels defensors de la llengua catalana com per l'espanyolista Círculo Balear. José Luis Martínez, propietari de la llibreria, ho explica així: "Aquest és un local que es dedica a la cultura i, per tant, no és adequat per a bregues d'escàs interès intel·lectual". Martínez sosté que "ambdues bandes han utilitzat Babel com un teatre, però això no és un pati d'escola ni jo, el seu mestre".

Malgrat defugir la polèmica, Martínez convida les dues bandes a mantenir a la seva llibreria, si ho volen, "un debat d'idees i intel·lectual, de profunditat".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid