Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Carta oberta als moviments socials dels Països Catalans

Abans de res voldria mostrar tota humilitat en escriure aquestes línies. Doncs sent un gra de sorra enmig d'un desert, em dirigiré als moviments socials dels Països Catalans com si m’estiguessin llegint amb intenció.

La situació actual sabem que s'està fent insostenible pel poble, al mateix temps que les oligarquies han trobat una font d'ingressos constant amb el deute de l'Estat espanyol. I com en una obra de teatre, cadascú està fent els seus papers i mai acaba l'obra. M'estalviaré per tant els antecedents de en quin moment de la crisi ens trobem. I passaré directament a les solucions.

Crec fermament que al poble li calen victòries. Ja n'hi han. Però amb el panorama global, no deixem dia a dia de perdre i empassar. I el capitalisme s'està retroalimentant i xuclant el poc poder que quedava a la democràcia.

En la visió col·lectiva de la gent doncs, per molta indignació que hi hagi, creix tanmateix la impotència. I la impotència no duu a cap sortida constructiva (potser ja és on ens volen dur). De totes maneres hi ha altre vies i al meu entorn en trobem una molt clara, per girar les tornes a la situació.

LLEI DE REFERÈNDUMS POPULAR I DEMOCRÀTICA #LLRPiD

La proposta és ben clara i a tothom en algun moment se li ha passat pel cap com a quelcom necessari per poder canviar les coses. Tothom coneix exemples d'altres països que és bàsic per mantenir la democràcia una llei així.

Actualment per fer un referèndum cal que es posin d'acord 2/3 parts del Parlament espanyol. És dir actualment PP i PSOE. És dir tal com està muntat que la gent vota uns representants que després faran el que voldran. No és possible que les reclamacions del poble siguin viables. Queden les ILPs però ja sabem que segueix sent una forma paternalista, que quasi mai arriba enlloc.

Llavors en la maduresa democràtica d'un poble cal que canviem conceptualment i sobre paper aquest concepte de Democràcia. Cal que els referèndums els triïn el poble. És dir que en el format de ILP que es recullen signatures es convoquin els referèndums amb un numero determinat de la població que ho vulgui. I a partir d'aquí que fossin ineludiblement vinculants. De manera que fos un grau superior que la representativitat actual. Començar a participar per canviar les coses.

Llavors seria quan podríem començar a canviar les coses. Veient com de igual a igual el poble es pot enfrontar en referèndums als interessos capitalistes. Almenys llavors començaríem a anotar derrotes del capitalisme tant importants com no pagar el deute, la dació en pagament, la independència, l'aboliment de les nuclears, etc. La gent podria lluitar en positiu i sabent que ho fa fins la victòria!

Caldria doncs unir tots els moviments socials com a catalitzador per unir tot el poble sota aquest mateix paraigües. Així en la consciència col·lectiva treballaríem a partir de la victòria que mai va existir, la de guanyar la democràcia, i fer-ne una revolució diària.

Tanmateix pels qui pensin que canviar una llei espanyola no es feina d'un independentista. Potser si ho és de la solidaritat internacional dels treballadors i treballadores. I per tant potser podem cooperar a nivell global per tal de trencar el feixisme institucional espanyol abans de marxar del seu esclavatge. I tanmateix això servirà lògicament pel referèndum d'Independència.

Per tant tots els sectors de la població s'aglutinarien sota aquest paraigües, aïllant l'extremisme capitalista a les expressions mínimes fins a canviar aquesta llei, sens dubte.

http://www.youtube.com/watch?v=mICsj_MApkw

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid