Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Euromerda
Aturada la importació de fems perquè no és rendible

Les raons adduïdes són ara les mateixes que provocaren l’inici de l’operació. Es deia que seria molt rendible i ara resulta que no és rendible.

15/02/2013 Territori
Els manifestants han suportat a estones la pluja per expressar el seu rebuig a l'importació de deixalles Els manifestants han suportat a estones la pluja per expressar el seu rebuig a l'importació de deixalles

Ahir, el Consell de Mallorca va decidir aturar la importació de fems de Sabadell a Mallorca perquè no li surten els comptes. Així ho va explicar la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler al plenari “els comptes de la importació des de la península no surten, degut a la prima de la producció d’energia renovable i als costos de la insularitat”.

Als passadissos del Consell de Mallorca, després que la institució insular va aprovar la modificació del contracte amb Tirme, Soler va recordar que es va decidir fer “una aturada“, amb la finalitat de “fer números”.

Però resulta el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) havia presentat proves d’una estafa perpetrada per Tirme, l’empresa concessionària. #EuroMerda, que començà amb l’escàndol de la seva relació amb la Màfia italiana, acaba així, segons informa bloko.info.

Fa poques setmanes el GOB convocà una cadena humana que tancà, metafòricament, la badia de Palma a la importació d’EuroMerda, que és com es coneix popularment allò que el Consell de Mallorca i Tirme denominen “combustible sòlid”.

No cobrava res als proveïdors de “combustible sòlid”

Segon denuncia el GOB: Ara resulta però, que TIRME no cobra res per eliminar aquests residus als seus “proveïdors”, de moment de Sabadell, sinó que l’únic ingrés que té és la venda d’energia elèctrica que produirà cremant-los. És més l’operació té uns costos per TIRME entre les quals hi ha les despeses de les caracteritzacions per verificació de la qualitat dels residus d’orígen, els viatges i la dedicació del personal de TIRME i els costos de tractament (incineració i tractament d’escòries i cendres generades en el procés). Aproximadament uns 20€/tn.

L’estafa de Tirme

Al seu web el GOB presenta proves d’una suposada estafa de Tirme: “Efectivament, un contracte “nefast” (Sr. Isern), uns polítics irresponsables i una empresa TIRME que se’n riu dels ciutadans de Mallorca.

Als mallorquins i mallorquines ens cobren al preu que volen per assegurar la viabilitat de la incineradora i augmenten any rere any la tarifa , ara a més pagarem els costos del tractament/incineració dels residus que venguin de fora (per als que ens duguin residus els surt de franc). A més, assumim els perjudicis de la contaminació i els efectes sobre la salut pública i tot perquè TIRME pugui vendre electricitat i guanyar més i més i més.

Els beneficis de TIRME per tant poden multiplicar-se per quatre o per sis, per això, els interessa més importar residus i mantenir els forns a ple rendiment, abans que augmentar els percentatges de reciclatge – que a Mallorca, amb dades de 2011 proporcionades pel Consell de Mallorca està en menys d’un 16%, és a dir, cremàrem el 84% dels RSU generats – que perdre els sucosos ingressos de la venta d’electricitat.”

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid