Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L’"Art al Plat" s’estrena amb nota a Palautordera

5.02.07  Dissabte passat tingué lloc a Palautordera (Baix Montseny) el primer “Art al Plat” organitzats des de l’assemblea local de l’organització juvenil Maulets i que va aplegar a unes dues-centes persones.  Aquesta trobada, que parteix de la voluntat de compaginar el teatre, la música i la gastronomia, va poder realitzar-se tot i els impediments posats des de la corporació municipal i ha estat considerada com un èxit per part de la organització.

05/02/2007 17:12 Política
Artalplat Artalplat

Sota el nom d’”Art al Plat”, l’assemblea local de Maulets iniciava enguany, i en el marc de la festa major d’hivern de Palautordera, una iniciativa cultural pensada per a tots els públics alhora que servís com a espai de trobada per a la reflexió al voltant de les problemàtiques socials, enguany enfocades des de la perspectiva de diverses experiències llationamericanes.

art-alplatAmb una inicial projecció del curtmetratge del director britànic Ken Loach sobre el cop d’estat xilè, fins a 200 persones s’acostaren al Pavelló de la Font Martina per a veure l’adaptació de l’obra “Pedro y el Capitán”, de Mario Benedetti, feta per part de la companyia 2x2 teatre. 

Després d’un parlament a càrrec de Maulets, es degustà un sopar temàtic a base d’empanades xilenes, arròs amb coco i amanida colombiana de patata. Finalment, la vetllada acabà amb un concert a càrrec dels cantautors Denis i Albert Hirujo i amb una molt bona sensació per part dels i les assistents i els i les organitzadores.

Dificultats per a la celebració de l’acte
En tot cas, des de Maulets, vol recordar-se que des de que va començar a plantejar-se aquesta iniciativa, no han deixat de tenir impediments per part del consell de govern, format per ERC, el PP i CiU, tot contradient el propi Pla Local de Joventut i negant-se a cedir equipaments per a la seva realització i també a coparticipar en l’organització de l’activitat, emmarcada en les festes de Sant Bruguet. A parer dels i les organitzadores, foren criteris polítics els que interferiren en l’inicial vist-i-plau per part de la regidora de cultura i joventut. Després de diversos estira-i-arronses, que esdevingueren d’actualitat als mitjans comarcals, i del suport rebut per part de persones i entitats de la població, es cedí finalment un espai per a celebrar l’acte.

Vist l’èxit d’assistència i el fet que l’acte transcorregués en la més absoluta normalitat, des de Maulets apunten que “voldríem que l’Ajuntament de Palautordera modifiqués la seva actitud tancada i fosca, acceptant la petita lliçó que ha rebut d’un grapat de joves independentistes amb ganes de transformar la trista situació de l’associacionisme al nostre poble. Per què una altre Palautordera és possible, i sobretot necessaria, el jovent organitzat de Palautordera continuarem realitzant activitats i obrint espais de participació política, social i cultural sempre popular, ja sigui amb o sense el suport de l’Ajuntament, sigui aquest del color que sigui”.   

Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  3. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  4. Un motor de reacció català
  5. «Ara en manca una altra per a en Josep Pàmies...»
  6. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  7. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  8. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  9. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid