Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-N
Llibertat amb càrrecs l'independentista detingut a València en relació a la Vaga General

La Intersindical-CSC se solidaritza amb el company de la COS detingut i denuncia la repressió contra el sindicalisme.

15/01/2013 Política
Un centenar de persones es van concentrar per solidaritzar-se amb el detingut Un centenar de persones es van concentrar per solidaritzar-se amb el detingut | Autor: L'Accent

Ahir a la tarda va ser posat en llibertat amb càrrecs, el militant d'Endavant –OSAN i la CUP a València, afiliat a la COS, i membre actiu de diversos col·lectius socials de la comarca de l’Horta, que havia estat detingut per la policia espanyola. Aquesta detenció és la quinzena que és realitza arran de les accions desenvolupades durant la jornada de la darrera Vaga General a València i la que fa 56 arreu de la nació.

La detenció s’ha produït a les 7.40 a la porta de sa casa, quan eixia de camí a la feina, i s’ha produït a causa de la seua participació activa en la vaga general del passat 14-N. Tal i com ens han informat les companyes d’Alerta Solidària, l'arrest ha estat relacionat amb una acció simbòlica, deixar un ninot i llençar una mica de pintura roja, de protesta que es va produir el dia de la vaga general en una sucursal de la Caixa, en solidaritat amb les víctimes dels desnonaments. Per aquesta qüestió, la Caixa l'ha denunciat, i serà jutjat per via penal, amb una petició fiscal de 3000€, per una acusació de desordres i danys.

Al migdia hi ha hagut una concentració de suport davant la Prefectura de la policia, i a la vesprada se n’ha fet una altra, a la Ciutat de la “Justícia” de València on el company ha estat traslladat per declarar (després de passar tot el dia a comissaria), des de les 16 fins a la posada en llibertat del company, concentració de suport molt emotiva i solidària amb més de 100 companyes i companys, a les quals els hi volem agrair la seua assistència i suport al company, segons informa la Coordinadora Obrera Sindical (COS).

El sindicat explica, que questa nova detenció és la darrera d'una llarga llista que han tingut lloc arreu dels Països Catalans, i a tot l'Estat espanyol arran de la vaga general, amb el cas més sagnant del company Alfon de Vallecas, que fou posat en llibertat la setmana passada després de 59 dies de presó (mentre el militant de Nuevas Generaciones, Angel Carromero, ja compta amb el 3r grau penitenciari, després d’haver matat a dues persones en Cuba i acumular més de 40 multes i sancions de tràfic).

Per la COS, l’estat espanyol mostrar de nou les seues urpes, en un nou intent de fer callar la protesta social, mitjançant la repressió i la criminalització de les persones militants més actives i conscients, en un autèntic règim de “terror democràtic”, i que colpeja amb especial virulència al moviment sindical combatiu, amb els diferents casos repressius que estem patint a la COS, així com les companyes i companys de LAB, SAT, CGT, CNT, etc.

La Intersindical-CSC se solidaritza amb el company de la COS detingut

Per mitjà d'un comunicat fet públic ahir a la tarda, la Intersindical-CSC va mostrar la seva solidaritat amb el membre de la COS detingut i posat en llibertat més tard.  A la nota també es denuncia la judicialització i repressió que es duu a terme contra sindicalistes i persones compromeses amb els drets de les classes populars.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid