Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#CorberasenseEstanquera
La CUP fa una crida a la desobediència civil contra la imposició de la bandera espanyola a Corbera

Sota l'etiqueta #CorberasenseEstanquera a les xarxes sociales hi ha convocada una concentració davant de l'Ajuntament de Corbera a les 19h contra la imposició dels símbols espanyols

19/01/2013 Política
Cartell de la concentració signat per l'etiqueta  #CorberasenseEstanquera Cartell de la concentració signat per l'etiqueta #CorberasenseEstanquera

La CUP a Corbera de Llobregat ha fet una crida a tot el veïnat a penjar estelades als balcons per mostrar la disconformitat amb tot aquest procés inquisitorial que està vivint el municipi amb la imposició dels símbols espanyols a les façanes dels edificis públics.

També encoratja a l'alcalde a no defallir i que es negui a acatar l'ordre judicial i que porti fins a les últimes circumstàncies aquesta decisió. En aquest sentit, la formació independentista assegura que es mantindrà al seu costat pel què faci falta i demana que sigui retirada la bandera espanyola de l'Ajuntament com a símbol d'imposició.

"Una venjança del govern espanyol"

La CUP ha assenyalat en el seu web que el seu rebuig a la bandera espanyola per ser un símbol de l'opressió als Països Catalans al llarg dels segles. Sota aquest símbol remarca que "s'han comès autèntiques atrocitats contra les persones, contra la llengua i la cultura catalanes i per tant considerem que l'exposició pública d'aquesta ensenya suposa una clara imposició anacrònica dels nostres temps".

Per a la formació "és evident que i després de la manifestació multitudinària contra la sentència de l'estatut, de 555 consultes independentistes i la massiva manifestació de l'11 de setembre, no representa el sentit majoritari de la població, ni molt menys com a símbol de cohesió".

Considera que aquesta nova ofensiva judicial duta a terme contra l'Ajuntament de Corbera i contra nombrosos ajuntaments que s'han declarat “lliures i sobirans” o no han penjat la bandera espanyola, "és una venjança per part del govern espanyol, com a resposta a la voluntat d'una gran part del poble català al voltant de la consulta i d'un sentiment independentista creixent".

La formació troba que les agressions judicials d'aquesta mena, segueixen demostrant "el tarannà metafalangista d'un govern espanyol que s'aferra a les imposicions i amenaces per intentar anorrear qualsevol espurna democràtica, que permeti al poble català decidir lliurement sobre el seu futur".

S'acusa a l'Ajuntament de vulnerar la llei de Banderes

La CUP recorda que en el passat 16 de gener, els que han seguit aquests dies els mitjans de comunicació, s'han assabentat que la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va interposar un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Corbera de Llobregat sota l'acusació de vulnerar la llei de banderes.

Aquest recurs obligaria a l'ajuntament a hissar la bandera espanyola a les façanes dels principals edificis públics del poble: al pavelló d'esports, a la biblioteca, a les escoles, al camp de futbol i a la comissaria de policia.

Pel que ha transcendit, l'any 2009, un ciutadà de Corbera va denunciar a l'ajuntament (aleshores constituït per un equip de govern format per ERC i CiU) perquè la bandera espanyola no onejava a la façana de la casa de la vila. Amb l'entrada del nou govern (CiU i PSC) es va tornar a penjar la bandera, tot i que el govern espanyol va decidir continuar amb aquesta ofensiva demanant el mes de novembre que es pengessin les banderes a tots els edificis propietat de l'Ajuntament.

L'Ajuntament va al.legar que no disposava ni d'infraestructura ni de diners suficients, degut al context de crisi. Davant d'aquesta resposta la delegació ha portat el cas a la via judicial i s'ha rebut un requeriment del jutjat contenció número 8 per tal que es compleixi l'ordre. En declaracions a varis mitjans, l'alcalde de Corbera, Manel Ripoll, ha respost que no pensa fer cas de la sentència.

Una moció de protesta

El batlle va explicar ahir, segons informa Vilaweb que l'equip de Govern, format pel PSC, el grup independent GIU i CiU, està redactant una text de refús a la denúncia origen de la polèmica per tal d'aprovar-la amb el màxim consens de les forces polítiques municipals en el proper ple de dimarts. El batlle confia poder acordar un text conjunt amb els cinc regidors d'ERC, i ICV, encara que els dos del PP hi votin en contra. La moció de protesta que s'aprovi al ple la faran arribar a la delegació del govern espanyol.

Ripoll que malgrat se sent molt sorprès per la fórmula utilitzada per Llanos de Luna, també ha destacat l'ampli suport rebut pel govern de la Generalitat, molts altres municipis i molts ciutadans del poble.

Pel que fa a la denúncia del veí de la població, l'alcalde va comentar que aquest veí, que és conegut seu i que vol mantenir-se en l'anonimat, està angoixat perquè se sent, sense voler-ho, involucrat en una batalla que assegura que ja no té res a veure amb ell.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid