Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ofensiva contra els símbols nacionals
Al Principat volen imposar la bandera espanyola, mentre a les Illes volen prohibir la senyera als col·legis

La delegació del govern espanyol a Catalunya vol, per la via judicial, que l'Ajuntament de Corbera de Llobregat hissi la bandera espanyola en tots els edificis públics del municipi, incloses les escoles.

17/01/2013 Política

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, no només denuncia als Ajuntaments que no tinguin hissada la bandera espanyola, sinó que exigeix que estigui penjada en tots els edificis públics del municipi, com ha estat el cas de Corbera de Llobregat.

En aquest cas, tot ha sorgit per la denúncia d'un veí, que reclamava que la bandera espanyola pengés a l'Ajuntament. La queixa del ciutadà només feia referència a l'edifici consistorial, però la delegació que encapçala María de los Llanos de Luna ha anat més enllà i ha determinat que la bandera espanyola ha d'onejar a tots els edificis públics del municipi. I això inclou els cinc col·legis de la població, la biblioteca, el camp de futbol i la seu de la policia local.

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'alcalde de Corbera, el convergent Manel Ripoll, ha criticat el cost que té aquesta decisió. "No només ens sorprèn, sinó que ens indigna, perquè econòmicament no suposa només comprar les banderes, sinó també col·locar-les on han d'estar", amb les modificacions que això implica. L'alcalde denuncia la "mesura de força" que suposa la decisió de la delegació. Ara, els serveis jurídics de l'Ajuntament treballen per presentar al·legacions a la resolució.

L'absència de la bandera espanyola ja ha estat motiu de controvèrsia en altres municipis, com ara a Gallifa, que ha tancat el tema col·locant-ne una de dimensions reduïdes a la façana de l'Ajuntament, o a Sant Pol de Mar, on es va acabar hissant, tot i l'acord del ple que va decidir substituir-la per una d'independentista. També a Vilassar de Dalt hi ha hagut polèmica. La delegació va anunciar que denunciaria tots els consistoris que no pengessin la bandera espanyola.

Més enllà dels símbols

Llanos de Luna no només s'ha pronunciat sobre l'absència de la bandera espanyola, sinó que també ha denunciat els ajuntaments de Girona i Figueres per haver contractat trens per anar a la manifestació independentista de l'última Diada.

A les Illes, l'avantprojecte de Llei de símbols neix per aturar la campanya "Enllaçats per la llengua", o sigui la senyera

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid