Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Wertgonya
Un poble de la Safor declara "persona non grata" a Wert

El PP va votar en contra, però va centrar la seva disconformitat amb les qüestions formals i que el text només parlava del català i del valencià

15/12/2012 Llengua
Ajuntament de Bellreguard (Safor) Ajuntament de Bellreguard (Safor)

Dimecres passat, el ple de l'Ajuntament de Bellreguard (Safor) va declarar "persona senar grata" al ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, després de ser aprovada una moció presentada pel PSPV i que va comptar amb els vots a favor del grup Bloc-Compromís. En aquest municipi, governa el PP en minoria.

La moció denuncia "les retallades, la inoportunitat de la llei, l'actitud prepotent i gens negociadora del govern espanyol en majoria del PP i del ministre Wert", així com "la reculada de mig segle que suposaria l'aprovació d'aquesta llei i l'atac que suposa a la nostra llengua".

En aquest sentit, el portaveu del grup municipal socialista en el municipi, Joan Marco, va manifestar que "hi ha qüestions d'aquest avantprojecte llei que no podem tolerar, i molt especialment, el perjudicades que queden les llengües cooficials".

Marco ha assegurat que "no es pot consentir que el valencià quedi relegat a una assignatura d'especialitat, de la qual, a més, els alumnes podran optar examinar-se o no, en la prova de revàlida una vegada finalitzin el Batxillerat". "Ens agradaria que anessin tractades com la resta de llengües, com a assignatura troncal, com queden reflectides el castellà o la llengua estrangera", ha destacat.

La intervenció de la regidora d'Educació només es va centrar en la seva disconformitat amb les qüestions formals relacionades amb el mecanisme de presentació de la moció i en què, dins del seu text, es parlava del català i del valencià. res més", va criticar el PP.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid