Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Estafa
Un documental recull els abusos comesos per la banca en l'última dècada

El treball parteix de la ruta de l'activista José Luis Burgos per 28 ciutats de tot l'Estat

01/12/2012 Drets i Llibertats

A partir de la lluita de José Luis Burgos, veí de Balsareny (Bages) que el 2010 va realitzar dues vagues de fam contra el Banco Santander per una amenaça de desnonament, un equip de persones ha realitzat un documental sobre els abusos de la banca espanyola en els últims 10 anys.

El documental, de 90 minuts de durada, es basa en la ruta de Burgos per desenes de ciutats de tot l'Estat. Segons ha explicat ell mateix a Llibertat.cat, "per la situació social, especialment sensible amb els temes dels desnonaments i les participacions preferents hem estat elaborant aquest documental arran del peregrinatge que he realitzat per 28 ciutats de tot l'Estat".

El treball recull els abusos comesos per la banca espanyola, com desnonaments, swaps, preferents... Tot amb el consentiment dels organismes reguladors i la connivència política.

En aquest sentit, s'entrevisten economistes com Arcadi Oliveres, Juan Torres López i Miguel Córdoba; membres d'associacions i plataformes socials com Rafael Mayoral (PAH),  Aida Quintanoa (Conadee), Lauda De Los Santos (Estafa Banca) Patricia Suárez (ASUAPEDEFIN), Fernando Herrero (ADICAE), José Cosin (Attac Málaga), i porfesionales com Juan Manuel Moreno-Luque i Javier Sotos (ACTIVA PREFERENES), Juan Manuel Sánchez Gordillo (diputat IU Andalusia), Gregorio Gordo (IU Madrid), Tatyana Roeva (Psicòloga PAH), Marifé Bravo (Psicologa i Psiquiatra Hospital La Paz), Aurora Labio Bernal (Vicedecana Facultat Periodisme Universidad de Sevilla) i Pascual Serrano (escriptor i periodista).

El documental sencer es penjarà properament en una pàgina web. De moment, us n'oferim el resum:

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid