Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
La ciutat de Girona es declara "territori lliure i sobirà"

La moció presentada per la CUP va tenir el suport de CiU i ICV. També a proposta de la formació independentista, l'Ajuntament estudiarà fórmules per abonar la paga extra als treballadors

11/12/2012 Política
La CUP de Girona reclama mecanismes de progressivitat social i ambiental en les ordenances fiscals La CUP de Girona reclama mecanismes de progressivitat social i ambiental en les ordenances fiscals

El ple de Girona va aprovar ahir una moció de la CUP declarant la ciutat territori català lliure i sobirà, en la mateixa línia que ja ho han fet més de 180 municipis. CiU i ICV van donar suport a la moció, mentre que el PSC es va abstenir i el PP hi va votar en contra. Cal remarcar que la moció presentada comptava amb el suport d’altres entitats com Reagrupament o ERC.

La moció s'insta el govern a declarar que Catalunya “és i ha de ser per dret” un estat lliure i independent amb els mateixos drets i obligacions que els altres estats del món, i se li demana que tiri endavant el procés de constitució de l'Estat català abans de l'11 de setembre del 2014.

El text fa referència als múltiples greuges i atacs que pateix el poble català per part de l'estat espanyol, en múltiples àmbits com ara l'economia o la llengua.

Per la CUP, el món local ha de tenir un paper destacat en el procés independentista, i per això considera que els ajuntaments "han de pressionar i fer pinya per avançar cap a la llibertat nacional dels Països Catalans".

A banda, el PP va quedar-se sol en la votació d'una moció presentada conjuntament per tots els altres grups en defensa de l'escola en català, en resposta a l'esborrany de llei d'educació impulsat pel ministre Wert.

A la recerca de fórmules per abonar la paga extra als treballadors

La CUP va presentar una altra moció a fi que el consistori restitueixi als treballadors de l'Ajuntament la pèrdua de la paga extra de Nadal, que un decret de l'Estat no permet abonar. CiU, PSC i ICV van donar suport a la moció mentre que el PP va votar en contra.

La formació independentista va remarcar que aquest Reial Decret Legislatiu constitueix " un nou atac als drets laborals de les treballadores i treballadors públics", a més d'una "ingerència intolerable a l'autonomia municipal" per part de l'estat espanyol. En aquest sentit, la formació va demanar a l'equip de govern municipal a ser "valent", i a buscar la manera d'evitar l'aplicació d'aquest decret que perjudica centenars de treballadors i treballadores del nostre ajuntament.

Per la seva banda, l'alcalde, Carles Puigdemont, va assegurar que l'Ajuntament està buscant fórmules per fer el pagament als funcionaris, tot i que va admetre que les solucions estudiades fins ara pels consistoris catalans “no han prosperat”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid