Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització Popular
Revolta veïnal a Algemesí contra el PP pel canvi de nom de l'Avinguda del País Valencià

L'Ajuntament va fer una despesa 350.000 euros en mitjans de comunicació i la reunió no va estar gravada en la seua integritat per la televisió local

08/11/2012 Política
Placa de l'avinguda del País Valencià a Algemesí Placa de l'avinguda del País Valencià a Algemesí

Els veïns de l'Avinguda del País Valencià d'Algemesí no van acceptar aquest dimecres al vespre les justificacions del govern municipal encapçalat pel PP sobre el canvi de nom del carrer.

El veïnat va demanar la reunió dues coses, que "aclariren per què canviaven el nom i què foren clars en que pensaven fer". Sobre la primera qüestió la primera contestació d’una regidora va dir que es feia perquè havia canviat recentment la normativa. El portaveu popular admeté que no es feia “perquè és il·legal el que té, País Valencià, perquè ho sabem” sinó textualment perquè era “voluntat política” de l’equip del govern, perquè s’havia fet en altres pobles i s’està intentant fent en altres.

Segons afirma Josep Bermúdez de grup municipal "Més Algemesí", recollides per Informació de la Ribera, "totes eixes declaracions es van fer en mig de queixes i contestacions del públic que fins i tot els acusa de dir mentides".

La segona cosa que el veïns van exigr fou la de que digueren si pensaven executar l’acord i això no ho contestaren. Malgrat la insistència del públic l’únic que van dir és que es reunirien i ho estudiarien. Els veïns, que abarrotaren la sala de plens, fins i tot arribaren a demanar que es votara allí mateix qui volia conservar el nom de País Valencià, tots els veïns allí presents alçaren les mans, fou unànime.

"El veïnat va demostrar un alt grau de maduresa i conscienciació democràtica"

Segons Bermúdez, malgrat el lamentable espectacle de l’equip de govern, pensem que ahir fou un dia important per a la democràcia a nivell local ja que la gent anà a fer-se escoltar i es feu escoltar de múltiples formes, parlant, però també reprovant i protestant per les bestieses que digueren els polítics populars. Tan important com les idees que es van dir van ser les reaccions d’un veïnat que demostrà un alt grau de maduresa i conscienciació democràtica.

El veïnat del carrer ha començat a presentar per desenes el recurs de reposició contra el canvi del carrer que Més Algemesí ha elaborat, ha fotocopiat i ha fet arribar casa per casa.

Més Algemesí lamenta l’actitud prepotent i antidemocràtica de l’equip de govern, “el qual ha perdut una oportunitat d’or per rectificar un error i quedar mitjanament bé davant la ciutadania” va explicar.

La càmera de la televisió local va desaparèixer

Segons el portaveu de "Més Algemsí", malgrat celebrar-se possiblement la reunió més important de l’any per a molts veïns i veïnes i malgrat gastar-se l’Ajuntament 350.000€ en mitjans de comunicació, la reunió no va estar gravada en la seua integritat per la televisió local. La càmera de la televisió local recollí els primers moments de la reunió, on parlava l’equip de govern, i alguna imatge de la primera intervenció del públic. Posteriorment desaparegué.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid