Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita laboral
Continua la vaga de fam dels 4 treballadors de Telefónica

Avui ja fa 20 dies des de l'inici de la vaga, el cinquè treballador va haver-la de deixar per consell mèdic.

24/11/2012 Laboral
David Fernàndez i Oleguer Presas reunits amb els treballadors de Telefónica David Fernàndez i Oleguer Presas reunits amb els treballadors de Telefónica

Quatre treballadors de Telefónica continuen en vaga de gana des de fa ja 20 dies per la readmissió d'un d'ells, "injustament acomiadat". Un cinquè treballador, Josep Bel que va haver d'abandonar la vaga de gana per consell mèdic, es troba recuperant-se lentament a la seva casa després de passar per la clínica Quirón on va ser conduït en ambulància.

La voluntat de lluita dels vaguistes es manté ferm malgrat la lenta deterioració de les seves condicions físiques. El suport de la plantilla de telefònica i d'un vast entorn social no fa sinó créixer, ahir van rebre la visita de companys d'autobusos de Barcelona i de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca amb els quals estan preparant accions conjuntes. Per la seva banda l'empresa roman tancada a qualsevol negociació i aparentment insensible a la pressió social i al descrèdit que s'està guanyant. Fa uns dies la CSC-Intersindical es va solidaritzar per mitjà d'un comunicat.

Solidaritat

Protesta per l'acomiadament d'un d'ells, a qui Telefónica va fer fora per haver presentat diverses baixes consecutives en pocs mesos l'any 2010. Els vaguistes reclamen la readmissió del treballador, mentre que l'empresa ha tancat la porta a negociar aquest aspecte.A banda de l'acomiadament, els vaguistes denuncien una regressió pel que fa als drets laborals a l’empresa, traduïda en un ERO en marxa des del 2011 que preveu suprimir 6.500 llocs de treball.

A tot això cal afegir, un enduriment de les condicions laborals caracteritzat, entre d’altres, per canvis sobtats de destinació o normes que posen en risc la seguretat dels operaris.

La CUP-AE en suport als treballadors en vaga de fam

A l'inici de la vaga,  el candidat de la CUP-Alternativa d'Esquerres, David Fernàndez i Oleguer Presas, també integrant de la candidatura van visitar els cinc treballadors de Telefónica. En relació a la vaga de fam,  Fernàndez va afirmar que aquesta pràctica “és el darrer recurs per denunciar la injustícia, activar la solidaritat i intentar impedir l’atac ferotge contra els drets socials i laborals de totes i tots”.

També va denunciar el "frau i estafa" de Telefónica i va criticar que una multinacional amb 10.000 milions d'euros de beneficis anunciï milers d'acomiadaments. Segons ha dit, "aquest cas il·lustra a la perfecció el cicle econòmic viscut, la tupinada permanent que consumen cada dia”

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid