Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita laboral
16 dies en vaga de fam els 5 treballadors de Telefònica contra un acomiadament

Demà hi ha convocada una concentració de solidaritat a les 15.45h davant l'edifici de la Telefónica al Fórum a Barcelona

20/11/2012 Laboral
David Fernàndez i Oleguer Presas reunits amb els treballadors de Telefónica David Fernàndez i Oleguer Presas reunits amb els treballadors de Telefónica

Els cinc treballadors de Telefónica estan en vaga de fam des de fa 16 dies a Barcelona en protesta per l'acomiadament d'un d'ells, a qui Telefónica va fer fora per haver presentat diverses baixes consecutives en pocs mesos l'any 2010. Els vaguistes reclamen la readmissió del treballador, mentre que l'empresa ha tancat la porta a negociar aquest aspecte.

A banda de l'acomiadament, els vaguistes denuncien una regressió pel que fa als drets laborals a l’empresa, traduïda en un ERO en marxa des del 2011 que preveu suprimir 6.500 llocs de treball.

A tot això cal afegir, un enduriment de les condicions laborals caracteritzat, entre d’altres, per canvis sobtats de destinació o normes que posen en risc la seguretat dels operaris.

La CUP-AE en suport als treballadors en vaga de fam

A l'inici de la vaga,  el candidat de la CUP-Alternativa d'Esquerres, David Fernàndez i Oleguer Presas, també integrant de la candidatura van visitar els cinc treballadors de Telefónica. En relació a la vaga de fam,  Fernàndez va afirmar que aquesta pràctica “és el darrer recurs per denunciar la injustícia, activar la solidaritat i intentar impedir l’atac ferotge contra els drets socials i laborals de totes i tots”.

També va denunciar el "frau i estafa" de Telefónica i va criticar que una multinacional amb 10.000 milions d'euros de beneficis anunciï milers d'acomiadaments. Segons ha dit, "aquest cas il·lustra a la perfecció el cicle econòmic viscut, la tupinada permanent que consumen cada dia”

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid