Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abús policial
Concentració de suport a la dona que va perdre un ull el 14-N

La protesta servirà per demanar l'abolició, novament, de les bales de goma de cara a les eleccions de diumenge

20/11/2012 Drets i Llibertats

"Quants ulls fan falta perquè Felip Puig dimiteixi". Aquesta és probablement una pregunta que es fa molta gent. Molta gent que ha resultat ferida per l'ús de les bales de goma que utilitzen els antiavalots i sobretot les 7 persones que en els últims tres anys han perdut la visió d'un ull per l'impacte de projectils llançats pels escopeters dels Mossos d'Esquadra.

Ester Q., veïna del barri de la Verneda de Barcelona, és la persona que el passat 14 de novembre, durant la manifestació de la vaga general a Barcelona, va ser colpejada al cap per un projectil llançat amb la nova arma que els Mossos han adquirit amb Felip Puig com a conseller d'Interior, tal com va revelar Llibertat.cat.

Un abús que ha quedat impune, tal com ha succeït amb la resta de persones que han perdut un ull per la mateixa causa. Per això, aquest dimecres s'ha convocat una concentració davant de la Conselleria d'Interior, a Barcelona (C/ Diputació, 355), per fer sentir la indignació pels excessos policials.

La concentració servirà per donar suport a la nova víctima i demanar l'abolició, novament, de les bales de goma, i un compromís dels partits en aquest aspecte de cara a les eleccions del 25 de novembre. "Ara podem pressionar. La lluita continuarà fins que prohibeixin el seu ús a tot l'Estat com indica la normativa europea", manifesten la plataforma convocant, "Ojo con tu ojo". Cal recordar que a Bilbao una persona va morir per culpa d'una bala de goma.

D'altra banda, familiars i amics d'Esther Quintana han realitzat una roda de premsa aquest dimarts al migdia per donar a conèixer el veritable relat del que va passar aquella nit i anunciar les iniciatives jurídiques i socials que presentaran per denunciar els fets, així com reclamar la depuració de totes les responsabilitats en l'àmbit policial i polític.

La roda de premsa s'ha dut a terme al lloc exacte on es va produir el tret d'escopeta responsable de les ferides que han comportat la intervenció quirúrgica i l'ingrés hospitalari de la dona de 42 anys que ha perdut la visió de l'ull esquerre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid