Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-O espanyolista
Advertència perquè protegeixin el monument a Macià el 12-O

Un blocaire adverteix sobre la possibilitat que els espanyolistes intentin malmetre el monument a Francesc Macià el 12-O a Barcelona

09/10/2012 Política

El blocaire Josep Sort ha advertit el perill que els espanyolistes que es concentraran a la plaça de Catalunya de Barcelona el 12 d'octubre intentin malmetre el monument a Francesc Macià.

Al bloc The Land of Graccus apunta a aquesta possibilitat remetent als incidents provocats en "els akelarres de la Roja" i preveient que aquestes agressions al monument a Macià estiguin incitades des dels serveis secrets espanyols, que habitualment intervenen en disseny i promoció d'aquesta mena de manifestacions. També recorda que el monument no va ser respectat en l'acampada dels "indignats" durant el maig del 2011.

El blocaire, davant d'aquesta previsió,  exigeix "un dispositiu de seguretat al voltant d'aquest Monument, per part dels Mossos d'Esquadra, i més particularment, per part de les seves autoritats polítiques i els alts comandaments del Cos." I es pregunta retòricament: "Mossos, protegireu el President Macià dels cafres? O deixareu que agradeixin la seva memòria i amb ella la de tots els catalans i les catalanes?"

El passat mes de juliol, durant la celebració de la victòria de la "roja" alguns afeccionats i ultres espanyolistes van aprofitar per pintar amb esprai el monument a Francesc Macià, i fins s'hi van orinar de manera pública. Els participants en aquests aldarulls van mostrar banderes franquistes mentre cridaven amb el braç alçat a favor de la “Catalunya espanyola”.

Per una altra banda, El Triangle ha destacat que La Gaceta, el diari del Grup Intereconomía, ha anunciat el grup a través del seu compte a Twitter que regalarà una bandera espanyola de cara al 12-O amb cada exemplar del seu diari que es vengui a Catalunya, País Basc i Navarra. No especifiquen, però, si es tractarà d'una bandera llisa o bé amb l'escut franquista o constitucionalista.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid