Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Participació
La CUP trasllada 6 propostes de transparència a l'acalde de Lleida

Les mesures fan referència a la difusió de l’ordre del dia del Ple i a la compatibilització dels horaris laborals dels ciutadans amb els horaris de realització del Ple Municipal

31/10/2012 Política

La CUP s'ha reunit amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i amb el tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social, Josep Presseguer, per presentar-los les sis propostes de transparència democràtica i particpiació ciutadana.

La portaveu de la CUP de Lleida Mariona Lladonosa ha presentat les mesures, que fan referència, entre altres qüestions, a la difusió de l’ordre del dia del Ple i a la compatibilització dels horaris laborals dels ciutadans amb els horaris de realització del Ple Municipal.

Així mateix, Lladonosa també ha presentat propostes per modificar el reglament de participació ciutadana de Lleida amb l’objectiu d’afavorir la presentació de mocions per part d’entitats i permetre que les persones, a títol individual, puguin fer aportacions sobre els diversos punts de l’ordre del dia del Ple.

Les propostes estan estructurades en accions concretes a executar a través de mesures de transparència i informació prèvies al ple, mesures de transparència política en el si de l'ordre del dia i l'execució del ple i de garanties de participació i dret a veu. 

Aquestes mesures es concreten en la possibilitat que la ciutadania conegui l’ordre del dia i els documents de debats prèviament al ple, que és pugi seguir el desenvolupament d’aquest in situ o a través d’internet i el foment de la participació efectiva de la ciutadania en el mateix.

Lladonosa ha demanat que es facilitin les eines perquè es pugi dur a terme una bona retransmissió del ple, un punt que la Paeria ha valorat positivament i s’ha mostrat disposada a implementar. 

Segons ha destacat l'Ajuntament de Lleida, Ros i Presseguer "estudiaran les propostes presentades, com ja van fer amb l'aplicació del Reglament de Participació a les Audiències Públiques".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid