Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Crida Premianenca defensa un reglament de participació amb mecanismes propis de la democràcia directa

El grup municipal vol “anar més enllà d’un possible ordenament de mecanismes ja existents i introduir noves fórmules participatives que vagin acompanyades d’intencions clares per part de l’equip de govern per a facilitar entorns participatius”

23/10/2012 Política

El consistori de Premià de Mar ha decidit deixar de banda el Reglament de Participació Ciutadana actual i crear-ne un de nou que fomenti “el consens i la implicació activa dels ciutadans, entitats i associacions en el bon funcionament de la vila”. Per elaborar aquesta nova normativa, l’empresa Eidos i tècnics de l’ajuntament han començat a reunir-se amb els diferents portaveus dels grups municipals.

Des del grup de la Crida Premianenca s’ha volgut criticar la contractació d’una empresa externa per a la creació del reglament havent-hi ja tècnics especialitzats en la matèria. A més, han volgut recordar que, pel que fa a la participació ciutadana, el partit ja va presentar una moció que plantejava mecanismes radicalment democràtics, però va ser rebutjada.

Tot i això, a través del portaveu del grup, Joan Ribet, s’han fet arribar les propostes als tècnics, les quals remarcaven “la necessitat d’aprofitar l'ocasió per a incloure mecanismes de participació ciutadana que s’aproximin a la democràcia directa” amb regidories de barri, pressupostos participatius i audiències públiques amb alcalde i regidors.

Crida Premianenca creu que cal aprofitar el moment per canviar les dinàmiques organitzatives internes del consistori i, per això, en l’entrevista amb els tècnics va remarcar “la necessitat d'anar més enllà d’un possible ordenament de mecanismes ja existents, molts d’ells obsolets, i introduir noves fórmules participatives que vagin acompanyades d’intencions clares per part de l’equip de govern per a facilitar entorns participatius”. Només si, finalment, el reglament segueix aquest camí la Crida li donarà suport.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid