Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arran Ebre amb Palestina
Arran Ebre organitza una jornada solidària amb Palestina

Arran Ebre refusa l'agermanament d'Orta amb l'assentament isrealià de Yattir i organitza una vetllada per fer sentir la veu del poble palestí

04/10/2012 Política
, Arran va organitzar una jornada solidària que va aplegar una quarantena de persones , Arran va organitzar una jornada solidària que va aplegar una quarantena de persones

Arran Ebre organitza unes jornades de solidaritat amb Palestina a Orta (Terra Alta) arran de la intenció del Fons Nacional Jueu (FNJ) de replantar simbòlicament 500 arbres a la zona en què van morir cinc bombers del GRAF Lleida em l'incendi del 2009.

En aquest sentit, el col·lectiu expressa que FNJ és “un lobby sionista que col·labora activament amb l’ocupació a Palestina i cerca donar una bona imatge de l’estat d’Israel i del sionisme arreu del món”. Arran afegeix que la proposta del FNJ és tan sols una operació mediàtica per “rentar-se la cara” amb accions ecològiques mentre continua recolzant l’ocupació de Palestina. Així mateix, Arran s’oposa a l’agermanament d’Orta amb l’assentament israelià de Yattir.

Per tal de fer visible aquestes queixes, Arran va organitzar una jornada solidària el passat 29 de setembre que va aplegar una quarentena de persones.

La vetllada va iniciar-se amb la projecció del documental "Més enllà del mur, cançons contra l’apartheid”, que explica el viatge d’una brigada de músics (Obrint Pas, Cesk Freixas, Pau Alabajos i Nabil) a Palestina. Totsells volien informar-se de la situació de primera mà per tal de poder expressar tota la càrrega sentimental que s'amaga darrere el conflicte a les seves cançons.

Tot seguit, l’antropòloga Montserrat Solà va fer un repàs de les seves experiències a Palestina com a membre de l’ONG Sodepau. Per altra banda, Josep Maria Navarro, membre de la Xarxa d’Enllaç amb Palestina, va oferir una visió històrica del conflicte.

Un punt important de de la seva exposició va ser la relació del model de l’estat d’Israel amb un possible estat català. Navarro va advertir dels perills que suposa la construcció d’un estat català que prioritzi els mercats abans que les persones. Els assistents també van tenir l’oportunitat de veure l’exposició “Palestina als nostres ulls” al centre cultural de la Presó d’Horta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid