Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Animalista
Unes 150 persones es concentren a Villena contra la correguda de bous

L'alcalde militant d'Els Verds rebutja públicament el maltractament d'animals, però fa equlibris per mantenir el càrrec amb el suport del PSPV-PSOE i Villena Centro Democrático (VCD), escindit del Partit Popular (PP).

10/09/2012 Drets i Llibertats

Divendres passat, unes 150 persones es van concentrar a Villena, capital de l'Alt Vinalopó, per mostrar la seua repulsa a la correguda de bous que es realitzaria a les sis de la vesprada.

La concentració antitaurina es va realitzar davant la porta principal de la plaça de tortura, d'aquesta forma, els assistents al trist espectacle foren objecte de les proclames dels antitaurins i antitaurines concentrades allà.

La organització de la protesta va córrer a càrrec RYTA, Respeto y Tolerancia Animal, de Villena, tot i que també va tenir el suport de membres de Fauna Libre i Iniciativa Animalista. Val a dir, que des de RYTA, ja està començant a fer-se públic la intenció de realitzar una campanya anual contra les corregudes de bous a la ciutat, campanya, que podria contar amb el recolzament d'Iniciativa Animalista per les converses que ja s'estan establint amb el col·lectiu antitaurí.

La concentració va finalitzar sense incidents tot i la proximitat entre els tauricides i qui s'oposava, val a dir que el públic que va ocupar les grades durant la correguda de bous es nodria de persones d'edat avançada, persones que mostraven un nivell econòmic alt i alguns joves amb clars símptomes d'embriaguesa, i fins i tot alguns xiquets que miraven amb incertesa els manifestants.

Intent de crema de bandera

D'altra banda, una jove que es trobava entre els assistents a la concentració, i que portava una bandera espanyola amb un bou al centre i que durant l'acte la portava cap avall cap al final de la concentració va intentar cremar-la, tot i que els agents de la Guàrdia civil que van ser desplegats a les immediacions de la plaça no li ho permeteren, malgrat que no es tractava de cap bandera oficial.

Una correguda de bous amb polèmica

Un any més ha estat una correguda de bous polèmica, ja que no s'entén per bona part de la societat villenense que amb un equip de govern encapçalat pels Verds es realitze un acte com aquest, i més quan el seu alcalde, Javier Esquembre (Els Verds) ha manifestat en més d'una ocasió i de forma pública el seu rebuig cap a tot acte públic de maltractament dels animals. Tot i que la corporació municipal s'escuden en que amb el pacte de govern que mantenen amb el PSPV-PSOE i Villena Centro Democrático (VCD), escindit del Partit Popular (PP) no es resulta fàcil a vegades prendre segons quines decisions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid