Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Eleccions Municipals
La victòria independentista a Escòcia posa fil a l'agulla al referèndum del 2014

Amb més de 420 regidors, amb un increment de prop de 60 regidors en relació a les eleccions del 2007, els independentista han guanyat les eleccions municipals a Escòcia.

05/05/2012 Internacional

L'Scottish National Party (SNP) guanya les eleccions municipals, una victòria més d'ençà fa un any va assolir la majoria al parlament escocès. Ho fa amb 424 regidors, 57 més en relació a les municipals del 2007. També assoleix dues alcaldies, quan fa 4 anys no entenia cap. Tot i així, no ha assolit l'alcaldia de Glasgow, indret on s'havia centrat la campanya, ja que és la ciutat més important del país. Ara bé, han augmentat en regidors. A Edimburg, els independentistes han assolit 18, mentre que els laboristes han obtingut 20.

En segon lloc han quedat els laboristes amb 394 regidories, que han augmentat en 58 regidors, i han conservat les dues alcaldies y han guanyat dos de noves.

Els grans perdedors de les eleccions municiapals han estat els conservadors i els liberals. Les dues formacions han perdut plegades gairebé un centenar de regidors.

Referèndum del 2014

Amb aquests resultats es posa fil a l'agulla per afrontar el referèndum sobre la Independència, un camí no gens fàcil, tot i que els independentistes han acumulat més poder municipal. I no ho és, ja que la premsa britànica considera que els independentistes no han assolit una gran victòria, i que s'ha frenat d'alguna manera el gran triomf del SNP a les eleccions legislatives de fa un any. D'altra banda, Londres començarà una ofensiva en el sentit d'oferir una major descentralització o sigui donar més poder de decisió als escocesos, la qual cosa pot podria desactivar els anhels d'independència. 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid