Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitat
La COS crea una secció sindical a la UB

El sindicat durà a terme "una feina de conscienciació, agitació i organització"

07/09/2012 Laboral

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha creat una secció sindical a la Universitat de Barcelona. Es tracta d’un projecte de treball col·lectiu format per professors, alumnes, treballadors d’administració i serveis (PAS) i becaris, i que té per objectiu "defensar i dignificar la feina de tothom a la UB".

Tot i així, la COS no és als comitès d’empresa de la UB, sinó que durà a terme "una feina de conscienciació, agitació i organització". "No som capella de ningú, bandegem autoritarismes de tota mena i transmetrem la informació que coneguem sobre les diverses problemàtiques de la UB al conjunt de col·lectivitats i assemblees universitàries. No proclamem que ho farem: ho farem", argumenta el sindicat en un comunicat.

Segons explica la COS, el propòsit és "mobilitzar-nos enfront de l’actual procés de destrucció de la universitat pública i començar a encaminar els passos per fer de la UB una eina emancipadora, creativa i perpètuament crítica contra qualsevol tipus d’explotació en el camí cap a una societat lliure en tots els àmbits de la vida".

El sindicat remarca que els successius governs de la UB han anat responent "a una lògica degradadora" i alerta del risc de desaparició de l’ensenyament universitari públic i de qualitat. En aquest sentit, assegura que el curs 2012-13 serà "fonamental a l’hora de constatar cap on avança aquest procés" ja que "assistim a l’expulsió creixent d’alumnat per motius econòmics, paral·lel a l’acomiadament encobert de professorat, becaris i PAS en nom de la reducció de l’oferta docent".

La COS explica que elaborarà propostes constructives, dialogarà amb tothom i treballarà colze a colze amb qui comparteixi objectius, proposicions i calendaris. Per participar-hi han habilitat el correu electrònic ub@sindicatcos.cat. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid