Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
VAGA ENSENYAMENT
Comença la vaga indefinida discontínua per l'educació pública

Es reafirma el calendari de vaga previst pels dies 26 i 27 de setembre, que donaran el tret de sortida a una vaga indefinida de caràcter intermitent promoguda per la Coordinadora Docent d'Interzones i que ja compta amb el suport de diversos sindicats i organitzacions

26/09/2012 Educació

Deu dies després de l'inici del nou curs escolar, sindicats i treballadors continuen amb les mobilitzacions previstes per rebutjar les retallades al sector de l'ensenyament públic. El passat 22 de setembre, la Coordinadora Docent d'Interzones es va reunir en assemblea per tal de valorar la situació actual i reafirmar el calendari de vaga previst per avui i dijous, així com les activitats que acompanyaran aquestes jornades de lluita.

La vaga i les diferents mobilitzacions previstes s'iniciaran durant els dies 26 i 27 de setembre i es preveu que tingui continuïtat durant els propers mesos amb convocatòries de vaga durant dos dies setmanals a totes les etapes educatives i serà avaluable mensualment per l'assemblea de treballadors.

La Coordinadora d'Interzones ha recordat que la vaga no finalitzarà fins que el Departament d'Ensenyament accepti negociar les condicions que s'exigeixen. Els principals objectius de la vaga són, en primer lloc, aturar l'acomiadament del professorat interí, en segon lloc, obtenir la cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou per al professorat substitut i, finalment, l'establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i l’exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.

La convocatòria de vaga convocada per la Coordinadora d'Interzones, compta amb el suport de sindicats com la COS, el SEPC i la CGT i d'organitzacions de l'Esquerra Independentista com la CUP, Arran o Endavant-OSAN, juntament amb el de diverses AMPAs i Assembles.

El programa d'actes de la jornada de vaga s'encetarà amb la concentració prevista a la Plaça Sant Jaume de Barcelona i que tindrà lloc avui a les dotze del migdia. Les mobilitzacions continuaran demà des de primera hora del matí amb diversos punts i activitats informatives als municipis, seguit d'una concentració a la una del migdia davant del Consorci d'Educació de Barcelona.

Per tancar la jornada, s'ha convocat una assemblea de docents on es valorarà i es definirà el procés i les estratègies de continuïtat de la lluita. L'assemblea tindrà lloc a les sis de la tarda al Centre de Formació per Adults Paulo Freire de Barcelona (Via Favència, 254).

La Coordinadora d'Interzones ha aprofitat per instar a tothom a participar a les diferents convocatòries i assembles, recordant que “totes les propostes han sorgit dels debats assemblearis oberts a tots els docents”, animant a tothom a implicar-se en aquesta lluita, així com a col·laborar en la difusió de la informació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid