Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
VAGA ENSENYAMENT
Convoquen vaga indefinida de caràcter intermitent a l'ensenyament

Enguany el curs començarà amb diverses convocatòries de vaga fins el 26 de setembre, dia en què s’iniciarà una vaga d’ensenyament indefinida de caràcter intermitent

09/09/2012 Educació

El proper 12, 13 i 19 de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar 2012-2013, la Coordinadora Interzones Docents ha convocat una vaga indefinida a l'ensenyament de caràcter intermitent que compta amb el suport dels sindicats COS, SEPC i CGT i també d’organitzacions de l’Esquerra Independentista com la CUP, Arran o Endavant-OSAN.

La Coordinadora ha explicat que els principals objectius de la vaga són tres: en primer lloc, aturar l’acomiadament del professorat interí, ja que segons la coordinadora “això comportarà la precarització de la feina docent, la modificació de l’horari lectiu i de permanència, l’augment d’alumnes per mestre/professor, pèrdues de grups flexibles i de reforç o desatenció a la diversitat entre d’altres”.

Un segon objectiu és la cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou per al professorat substitut, en comptes de la cobertura parcial a partir del desè dia, tal com ha establert el Departament d’Ensenyament per aquest curs. Finament el tercer objectiu és l’establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i l’ exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.

La primera convocatòria de vaga està prevista pel proper dimecres 12 de setembre, coincidint amb l’inici del curs i anirà destinada als mestres i professors dels centres d’educació infantil, primària i secundària. Les activitats i actes previstos per dimecres començaran entre les 8 i les 9 del matí amb el repartiment dels fulletons als mestres, la carta als pares i transmetre els motius i objectius de la vaga. Tot seguit, a les 10 del matí hi ha convocada una concentració a la Plaça de Nou Barris, on hi ha ubicada la seu del Districte. Els actes continuaran amb la concentració a les 12 del migdia a la Plaça Sant Jaume de Barcelona on s’hi trobaran tots els docents en lluita i finalitzarà a les 9 del vespre amb un sopar i preparació de la vaga pel dia següent.

La vaga continuarà l’endemà, dijous 13 de setembre, en aquest cas destinada als centres d’educació secundària. Els professors es mobilitzaran a partir de les 9 per realitzar tasques informatives sobre la vaga als barris i municipis juntament amb els pares i mares. A la tarda hi ha previst la concentració davant el Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202). El dimecres 19 de setembre serà el torn dels cicles formatius i escoles d’adults. Podeu consultar els actes més detalladament al web de la Coordinadora o als webs de la zones en qüestió.

A partir dels dies 26 i 27 de setembre s’iniciarà una vaga indefinida intermitent de dos dies per setmana a totes les etapes citades i que serà avaluable mensualment per l’assemblea de treballadors. La vaga no finalitzarà fins que el Departament d’Ensenyament accepti negociar les condicions que la Coordinadora d’Interzones exigeix i que afecten a la comunitat educativa però també a tot el conjunt de la societat.

Suport de sindicats, organitzacions i assembles

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha fet públic el seu suport a la convocatòria i ha animat a tots els centres a encartellar i a col·laborar en la tasca de difusió per tal de ser el màxim de companys mobilitzats i organitzats per afrontar aquest atac a l’escola i a l’ensenyament públic. També ha animat a tots els mestres i professors a sumar-se a les assembles de zones i ha fet una crida als companys i companyes del País Valencià i de les Illes a participar de les mobilitzacions i continuar amb les dinàmiques en defensa de l’ensenyament públic que s’estan duent a terme.

La CGT, qui també ha convocat a la vaga, aprofitant unes declaracions de la consellera Irene Rigau en què afirmava que el curs 2012-13 s’iniciarà amb 30.000 alumnes més i 3.000 docents menys que el curs anterior i que un percentatge important de les aules públiques tindran més de 25 o 30 alumnes, han considerat que les declaracions i les dades exposades "refermen encara més els arguments de la vaga convocada per al primer dia de classe", afegint que les mobilitzacions "han sorgit des de la voluntat i la decisió del professorat i des de la seva autoorganització a la Coordinadora Interzones"

La CNT també ha emès un comunicat on fa pública la seva adhesió a la convocatòria assegurant que “la vaga és l'únic camí que, a hores d'ara, possibilita la lluita, donat el nivell de l'atac que l'educació està patint per part de les mesures neoliberals del Govern, i que afecten a la població en el seu conjunt, a través dels diferents nivells del sistema educatiu.”

Per la seva banda, algunes Associacions de Mares i Pares (AMPA), com la Federació d’Ampas de Santa Coloma de Gramanet, ja han mostrat el seu suport a la convocatòria a través d’un comunicat en què manifesten el ple recolzament a la vaga: “considerem que les decisions adoptades pel Govern en matèria d’Educació en els últims temps són un atac directe a un ensenyament públic de qualitat i prou greus com per no començar el curs”. Els pares i mares també han volgut animar a la resta de famílies a donar suport a la convocatòria no portant a les filles i fills a l’escola el primer dia de curs. El comunicat convida a tothom a participar a la concentració que es durà a terme el mateix 12 de setembre a les 10 del matí a la plaça de la Vila, assegurant que “amb el futur de les nenes i nens d’aquesta ciutat no es juga”.

L’Assemblea de Treballadors a l’Atur de Barcelona també ha mostrat el seu recolzament a la vaga prevista considerant que “amb el pretext de la crisi s’està perseguint un model ideològic, tendent a la precarització de l’educació pública en benefici de la privada i a crear una escola marginada que indueixi, als que puguin pagar, a recórrer a la privada”, afegint que aquest model “accentuarà la polarització educativa per classes socials, reduirà la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i el futur dels nostres infants i joves”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid