Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
DESALLOTJAMENT
Arran Fort Pienc crida a la mobilització per salvar el casal “La Resposta”

El proper 3 d'octubre es celebrarà el judici on es decidirà sobre el desallotjament del casal popular ocupat des de fa un any i mig pels joves d'Arran al barri de Fort Pienc

26/09/2012 Drets i Llibertats

L'organització juvenil Arran ha volgut denunciar la voluntat de la immobiliària Nuñez y Navarro, SA de desallotjar el Casal Popular “La Resposta” del barri barceloní Fort Pienc, un projecte del barri “social i autogestionat”.

Membres del casal popular han explicat que aquest projecte naixia fa un any i mig amb l'objectiu de denunciar, per una banda, la manca d'espais públics destinats a les persones i entitats del barri, i per l'altra, la nul·la possibilitat d'obtenir-ne un com a conseqüència de la salvatge especulació immobiliària, mentre que paral·lelament, s'ha pogut oferir “un espai on poder generar punts de trobada i socialització del jovent del barri i de tot el veïnat”.

El jovent independentista ha recordat que l'espai ocupat era un local buit objecte d'especulació per part d'aquesta gran immobiliària, i el que s'ha fet és reconvertir-lo en un centre social on s'hi han estat realitzant tot tipus d'activitats, xerrades, tallers, passis de documentals, actes lúdics, debats i cursos. Actualment s'està engegant un nou projecte de biblioteca i diversos actes englobats dins una campanya de difusió anticapitalista on “l'objectiu és difondre una visió crítica amb el sistema econòmic i polític actual per tal de fer créixer la idea que una alternativa al capitalisme i les seves conseqüències no és possible o impossible, és necessària.”

En relació a la comunicació del desallotjament i a l'espera del judici que es celebrarà el proper 3 d'octubre, els joves han assegurat entendre la funció del casal popular i el projecte del barri com a més legítima que les normes de la propietat privada, i encara més “quan la propietat de l'immoble recau sobre els monstres del mercat especulatiu”.

A través d'un comunicat publicat al web d'Arran i al blog de la campanya “La Resposta és del barri! Aturem el desallotjament” han defensat l'ocupació d'espais en situació d'especulació així com “l'expropiació d'allò que a les entitats i a tot el jovent del barri ens pertany” afegint que aquests espais són necessaris per “trencar amb l'oci consumista al que se'ns aboca com a joves” i necessaris “pel canvi social que volem promoure sota uns valors d'igualtat, justícia social i solidaritat”.

“La Resposta és del Barri! Aturem el desallotjament”

Aquest és el lema que encapçala la campanya de mobilització organitzada per Arran amb l'objectiu de salvar “La Resposta” del desallotjament anunciat. La campanya, que podeu consultar al web, pretén difondre la situació en la que es troba el casal i organitzar diversos actes per evitar el desallotjament d'aquest espai del barri.

El proper dissabte 29 s'ha convocat una cercavila reivindicativa que sortirà de la plaça del Fort Pienc a les 12 del migdia i culminarà amb un dinar popular a la mateixa plaça. Per altra banda, i coincidint amb el dia del judici en què es decidirà el destí del casal, s'ha convocat una cassolada a les 8 del vespre a la plaça del Fort Pienc.

Arran ha volgut instar al veïnat del barri i a tothom qui vulgui a participar de les diferents mobilitzacions assegurant que aquest projecte és del barri, i és aquest el que n'ha de decidir el seu futur.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid