Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Terrorisme
La matança de l'ultra de Noruega s'hauria pogut evitar

La comissió d'investigació independent sobre als atemptats conclou que la policia va actuar amb lentitud

13/08/2012 Internacional

L'atemptat terrorista d'Anders Breivik, un individu d'extrema dreta, sionista, antiislamista i fonamentalista cristià, a Noruega es podria haver evitat si la policia no hagués estat tan lenta i ineficaç i hagués actuat amb més rapidesa. 

Ho conclou la comissió d'investigació independent sobre els atemptats, que aquest dilluns ha publicat unes conclusions on posa en dubte la diligència policial. L'informe assegura que Breivik "podria haver estat detingut abans" a l'illa d'Utoya.

"Una actuació policial més ràpida era possible. El perpetrador podria haver estat aturat abans el mateix 22 de juliol", diu la comissió. Segons el text, una "aplicació eficaç" dels mecanismes de seguretat del barri ministerial d'Oslo podria haver evitat les explosions a la zona.

Així, la comissió d'investigació critica "l'habilitat" dels serveis d'intel·ligència noruecs a l'hora d'evitar els atemptats i apunten que "amb millor mètodes de treballar i un enfocament més ampli" potser s'hagués pogut detectar l'amenaça que suposava Breivik.

El terrorista va matar 77 persones i en va ferir 240. Ha estat jutjat aquest any a Noruega i s'espera que el veredicte es faci públic el proper 24 d'agost.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid