Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacionalisme
La CUP se solidaritza amb els sindicalistes andalusos i considera "una broma de mal gust" que se'ls titlli de lladres

La formació critica "la doble vara de mesurar" del govern espanyol perquè reprimeix els sindicalistes andalusos però no "els vertaders lladres i delinqüents"

13/08/2012 Drets i Llibertats

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) s'ha solidaritzat amb els membres del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) que van realitzar l'acció d'expropiació d'aliments en dos supermercats per donar-los a persones necessitades. La formació se suma així al sindicat català COS, que també ha mostrat el seu suport al SAT.

En un comunicat de suport que ha fet públic aquest dilluns, la CUP carrega contra el govern espanyol i els mitjans de comunicació que s'han acarnissat contra els sindicalistes, i considera "una broma de mal gust" que se'ls titlli de "brètols o lladres".

En aquest sentit, denuncia "la campanya de criminalització i repressió" i afirma que "evidencia la marcada posició del govern espanyol a favor de les classes dominants".

Així mateix, ha criticat "la doble vara de mesurar" del govern espanyol perquè reprimeix es sindicalistes andalusos però no "els vertaders lladres i delinqüents, els banquers i grans empresaris explotadors".

Campanyes de la CUP per aprofitar el menjar dels supermercats

La CUP ha impulsat campanyes en algunes poblacions per instar els supermercats a donar el menjar que encara es pot aprofitar a les famílies més necessitades. En aquest sentit, a Vic, a Girona o a Berga ha impulsat iniciatives per denunciar "com es llença menjar en bon estat mentre hi ha un nombre important de famílies que ho estan passant".

"Mentre es llença el menjar sobrer, hi ha famílies que no tenen res", destaca la CUP, que critica que tant a Vic com a Girona els respectius governs locals de CiU "han volgut negar la major afirmant que a les seves ciutats això no passava".
La CUP també fa seva la sentència del sindicalista del SAT, alcalde de Marinaleda i diputat al parlament andalús Juan Manuel Sánchez Gordillo que afirma que “l’expropiació als expropiadors és justa mentre el govern continuï servint els interessos d’una minoria”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid