Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacionalisme
La COS considera que l'acció dels sindicalistes andalusos "assenyala el camí"

"Els damnificats pel neoliberalisme tenen dret a prendre's un rescabalament dels mitjans de producció, els bancs i les grans superfícies"

11/08/2012 Drets i Llibertats

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) s'ha pronunciat respecte l'acció d'expropiació d'aliments que van realitzar membres del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) en dos supermercats per donar-los als més necessitats i ha manifestat el seu suport als activistes i la seva repulsa per les detencions del govern espanyol, que ja s'eleven a 7.

El sindicat català afirma que l'acció del SAT "assenyala el camí" de prendre la iniciativa "en la guerra oberta que ens té declarada el capitalisme i identifica els responsables de l'anomenada crisi econòmica". Segons assenyala, "els damnificats pel neoliberalisme tenen dret a prendre's un rescabalament dels mitjans de producció, els bancs i les grans superfícies".

"El nerviosisme dels poders neoliberals demostra que el SAT ha encertat el camí", sentencia el sindicat, que ha expressat la seva solidaritat i el seu suport en la "digníssima lluita" del SAT i ha enviat un missatge d'ànim als 7 sindicalistes que han estat detinguts.

La COS posa de manifest que l’acció al supermercat d'Arcos de la Frontera va aconseguir un acord amb els responsables de Carrefour, els quals es van comprometre a donar dotze carros plens de menjar als serveis socials dels ajuntaments de tres localitats properes. Aquest no fou el cas del Mercadona d'Écija, en què els responsables van presentar una denúncia per robatori i agressió.

El sindicat català lamenta que arran d’aquestes accions s’hagi desencadenat "una campanya de criminalització des dels mitjans d’incomunicació, portaveus dels consorcis econòmics" i critica que el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, hagi ordenat la detenció de diversos membres del SAT per aquestes accions, aparentment sense que cap jutge ho hagués manat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid