Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura Popular
Combat de glosadors contra la censura a Calvià

L'acte va ser prohibit per l'Ajuntament a les passades Festes de Sant Jaume

07/08/2012 Cultura
Glosadors a Calvià Glosadors a Calvià

Aquest dissabte, a les 21.00 hores, a la plaça de la Vila de Calvià (Mallorca), tindrà lloc un Combat de glosadors, a càrrec de l’Associació de Glosadors de Mallorca. Posteriorment, hi haurà un sopar a la fresca de “pa i taleca”. Els participants també el podran comanar a 5 €. Es poden reservar a Sa Tenda (c. Major, cantonada amb c. Costeta de la Música), fins al divendres, 10 d’agost, o al telèfon 672 247 061. L'acte ha estat organitzat per l'Obra Cultural Balear (OCB) a Calvià, amb la col·laboració de l'Associació de Veïns de Calvià Vila.

La delegació de l'Obra Cultural Balear de Calvià va proposar a l'Ajuntament de Calvià fer un combat de glosadors dins el marc de les festes de Sant Jaume. El regidor de festes, Miquel Bonet Rigo, va desestimar aquesta proposta cultural i va prohibir que es dugués a terme en cap espai públic de la vila. L'OCB va assenyalar que amb aquesta actuació l'equip de govern de Calvià, encapçalat per Manuel Onieva, estava censurant una activitat molt arrelada a la cultura popular de Mallorca, i que es veu que incomodava la classe política.

L'entitat recorda que els combats de glosadors, fins i tot amb règims totalitaris com el franquista, gaudien d'un grau de llibertat d'expressió considerable, i assenyala que amb aquesta decisió el govern municipal va deixar patent una manca de valors democràtics. Per a l'entitat, tot representat públic està sotmès a la revisió, observació, valoració i crítica dels ciutadans, i denuncia que en un any que duu en el càrrec Bonet encara no hagi entès en que consisteix la democràcia i el servei al poble. L'OCB de Calvià ja va dir en el seu moment que la censura decretada pel regidor Bonet no aturaria les intencions de l'entitat de dur a terme el combat de glosadors.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid