Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Censura
L’OCB denuncia la prohibició del combat de glosadors a Calvià

L'entitat ho havia proposat a l'Ajuntament en el marc de les Festes de Sant Jaume, però el consistori ho ha desestimat.

24/07/2012 Cultura
Glosadors a Calvià Glosadors a Calvià

L’Obra Cultural Balear (OCB) considera que amb aquesta actuació l’equip de govern de Calvià, encapçalat per Manuel Onieva, està censurant una activitat molt arrelada a la cultura popular de Mallorca, i que es veu que incomoda la classe política.

L'entitat assenyala que amb aquesta decisió el govern deixa patent una manca de valors democràtics: les llibertats d’expressió i cultural són censurades per uns polítics que encara no han entès el que suposa estar al front d’una institució. L’entitat recorda que tot representat públic està sotmès a la revisió, observació, valoració i crítica dels ciutadans, i denuncia que en un any que duu en el càrrec Bonet encara no hagi entès en que consisteix la democràcia i el servei al poble.

L’OCB de Calvià assegura que la decisió presa per l’Ajuntament de Calvià tendrà més ressò que si hagués deixat fer el combat de glosadors, la qual cosa hagués estat una prova d’exercici democràtic. Segons l’associació, la censura decretada pel regidor Bonet, no aturarà les intencions de l’Obra Cultural Balear de dur a terme el combat de glosadors. L’entitat està treballant per dur-lo a terme en dates properes.

L’OCB de Calvià manifesta la seva estranyesa per l’evolució de Miquel Bonet Rigo, fundador del partit Ciutadans de Calvià, que promulgava opinions contra la política de Delgado i que veia amb bons ulls els actes que organitzava la Plataforma Calvià per la Llengua, com el combat de glosadors a la Fira de Caprí i Oví de l’any 2009. Ara, recorda l’entitat, com a militant del Partit Popular, no en vol ni sentir a parlar.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid