Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPRESSIÓ
La CUP denuncia les agressions dels Mossos durant la visita dels prínceps a Girona

Més de mig centenar de Mossos d’Esquadra i 5 furgonetes d'antiavalots van retenir durant una hora els manifestants que es trobaven davant l’Auditori de Girona per rebutjar la visita dels prínceps a la ciutat

01/07/2012 Drets i Llibertats

La Candidatura d’Unitat Popular denunciarà els Mossos d’Esquadra que durant la manifestació de divendres passat a la tarda van agredir diversos dels manifestants que es trobaven retinguts al carrer Caterina Albert, abans d’arribar a l’Auditori de Girona on se celebrava el Fòrum Impulsa 2012 amb la presència dels prínceps.

El divendres passat, un centenar de persones es van reunir a la Plaça del Vi de Girona on s’iniciava la manifestació convocada per la CUP per mostrar el rebuig a la corona espanyola i a la visita dels prínceps a la ciutat en el marc del Fòrum Impulsa, que enguany se celebrava a l’Auditori de Girona.

La manifestació va transcórrer pacíficament fins arribar al final del carrer Caterina Albert, a pocs metres de l’Auditori, quan un gran desplegament de mossos antiavalots va acorralar els manifestants, que van restar retinguts durant una hora sense que ningú pogués entrar o sortir de l’espai acordonat.

Segons un dels membres de la CUP, Biel de Montserrat, entre els manifestants “hi havia gent de totes les edats, infants inclosos, que es van espantar”. Alguns dels manifestants que van provar de sortir, argumentant motius laborals, van mirar de dialogar amb els agents per tal de que els alliberessin i van ser agredits rebent cops de porra a diferents parts del cos.

De Montserrat ha explicat que els Mossos “van actuar desproporcionadament i de forma violenta davant una manifestació que tenia tots els permisos, que va mantenir en tota l’estona un caràcter pacífic i gens ofensiu”. Els manifestants agredits van ser visitats al CAP Güell i han anunciat que demà presentaran la denuncia al jutjat en nom de la candidatura.

El militant de la CUP de Girona Toni Rico, que també va resultar agredit, ha explicat el seu testimoni en aquest article on denuncia que els mossos no no van voler identificar-se tot i que així ho estableix la llei. "Tinc poques esperances que [la denúncia] servisca d'alguna cosa més enllà de per ampliar les tristes llistes d'agressions perpetuades anualment per un cos policíac que recorda més a la policia d'uns temps que molta gent creia superats. Com a mínim que aquesta crònica personal servisca per posar en evidència el que en un país realment democràtic seria una vergonya col·lectiva", explica.

La CUP reclama que la ciutat deixi de reconèixer Felip de Borbó com a príncep de Girona

Al finalitzar la retenció, un dels membres de la CUP va llegir la carta que dos dels regidors de la formació tenien previst entregar personalment a Felip de Borbó durant l'acte de la Fundació Príncep de Girona, presidit per aquest, el matí de divendres a l’Auditori de Girona. Els dos regidors de la formació van ser retinguts fora del recinte, tot i haver estat convidats formalment, i no van poder lliurar la documentació al príncep d’Espanya. Finalment se’ls va prohibir als dos càrrecs electes l’entrada “per motius de seguretat” i se’ls van requisar peces de roba i material personal.

El document exposava les raons per les quals “la CUP i bona part de la ciutadania gironina” rebutjaven la seva presència a la ciutat i demanaven “que no tornés més a Girona ni als Països Catalans”. La carta també anava acompanyada de dos documents amb un recull dels greuges històrics comesos per la dinastia borbònica contra el poble català.

Al finalitzar la convocatoria, la formació va convidar a tothom a participar a la concentració del pròxim 9 de juliol, a les 7 de la tarda a la Plaça del Vi, amb motiu del ple municipal en què es debatrà la moció de la CUP que reclama que la ciutat deixi de reconèixer el títol de Príncep de Girona, que ara mateix ostenta Felip de Borbó. Els actes compten amb el suport de la CUP, Reagrupament i l'organització juvenil Maulets.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid