Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Símbols
La CUP a Mataró socialitza el rebuig a la bandera espanyola amb una recollida de signatures

"Les banderes determinen qui mana, i l'espanyola representa l'Espanya intervinguda i les retallades antisocials d'en Rajoy"

12/07/2012 Política
Xavier Safont-Tria i Clara Sanchez, portaveus de la CUP Xavier Safont-Tria i Clara Sanchez, portaveus de la CUP

Atesa la negativa del govern de CiU de retirar la bandera espanyola que oneja al terrat de l'Ajuntament de Mataró , la CUP ha anunciat que inicarà una campanya i una recollida de signaures per fer extensiu i socialitzar el rebuig a aquest símbol de l'opressió del poble català. Xavier Safont-Tria i Clara Sanchez, portaveus de la CUP a Mataró, han presentat la campanya en roda de premsa.

El regidor de la CUP Xavier Safont-tria ha lamentat que el nou govern de CiU s'hagin negat a despenjar la bandera espanyola que oneja al terrat de l'Ajuntament i que simbolitza l'estat espanyol opressor i les retallades antisocials d'en Rajoy. Safont-Tria ha recordat que el PP es fa l'ofès per la proposta de retirar la bandera, però els veritables ofesos som la majoria de mataronines i mataronins que no ens sentim identificats amb aquest símbol imposat.

Safont-tria ha reclamat que la nostr ainstitució municipal adopti snse complexos la senyera catalana que ens representarà a nivell internacional com a nou estat independent un cop haguem assolit la independència. "Ens hi hem d'anar acostumant", ha dit.

Clara Sanchez ha explicat que no només ens sentim ofesos nosaltres sinó una gran majoria de mataronines. Per aquest motiu, la CUP iniciarà a partir d'ara una recollida de signatures per socialitzar i fer extensiu el rebuig a la bandera espanyola que no ens representa.

Sanchez ha presentat el cartell amb el lema "Fora la bandera espanyola de l'Ajuntament" i el manifest següent:

Les banderes determinen qui mana. La bandera espanyola representa la negació del dret legítim a la sobirania política de la nació catalana. Per la força de les armes ens han imposat la seva unitat, el centralisme i la simbologia de l’Estat opressor espanyol. També simbolitza les retallades antisocials d’en Rajoy. Aquesta bandera no ens representa ni identifica com a poble.

Més enllà de les opcions individuals de cadascú, que sempre respectarem, la CUP defensa que a l’Ajuntament només hi onegin la bandera catalana i la de Mataró, que cohesionen la ciutadania i ens representen a tots i a totes.

Enguany el govern de CiU ha rebutjat el prec de la CUP per retirar la bandera espanyola perquè diuen que “no volen ofendre a ningú”. A diferència del que passa a molts altres municipis catalans, la postura de CiU és nacionalment covarda, amb un discurs ambigu i falsament sobiranista.

Aquí les ofeses som les catalanes que diem no als símbols que trepitgen la llibertat dels Països Catalans i reclamem unes institucions que sense complexos adoptin únicament la senyera que ens representarà a nivell internacional com a nou Estat independent.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid