Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga general
La CUP sobre les detencions de Badalona: "Es torna a posar de manifest el pacte PP-CiU per reprimir"

La formació afirma que es tracta "clarament de detencions polítiques que pretenen servir de càstig públic"

21/06/2012 Drets i Llibertats

"Les 6 detencions del 15 de juny a Badalona tornen a posar de manifest el pacte PP-CiU per tal de reprimir sistemàticament la dissidència política als Països Catalans". D'aquesta manera ha condemnat la CUP la detenció de sis vaguistes divendres passat.

La CUP, que ha titllat els fets de "jornada repressiva sense precedents" a Badalona, assegura que aquestes i la resta de detencions relacionades amb la vaga general són "clarament detencions polítiques que pretenen servir de càstig públic i avís per a navegants davant el creixement de la mobilització popular contra les retallades i les polítiques neoliberals de CiU i PP".

En el cas de Badalona, la formació assegura que "el tarannà autoritari, xenòfob i racista" de l'alcalde, Xavier García Albiol, així com del responsable de la Guàrdia Urbana, Miguel Jurado, "sens dubte ha influït en les detencions practicades tant el dia de la vaga general com el passat 15 de juny, coincidint amb la vigília de la visita del ministre de l'Interior espanyol".

L'organització destaca que a tots els detinguts se'ls va anar a buscar directament i van ser detinguts per agents encaputxats enmig "d'un dispositiu policial excessiu i innecessari".

Per això la CUP considera necessari que tant el govern local del PP com el seu soci a l'ombra, CiU, donin explicacions de l'elevat nombre de detencions polítiques que s'estan produint a la ciutat.

A més, afirma que "estem assistint a una ràtzia política dirigida als sectors més polititzats de les classes populars dels Països Catalans, i on amb l'excusa de la seguretat i la lluita contra els violents s'estan vulnerant els drets civils més elementals".

"La repressió ens esperona a continuar"

El portaveu de la CUP de Badalona Francesc Duran ha agraït el suport i les mostres de solidaritat rebudes per moltes persones, entitats i organitzacions polítiques de Badalona i ha assegurat que això "demostra que la repressió no ens atura, al contrari, ens esperona a continuar en el camí de la lluita". La CUP Badalona es reafirma en el seu projecte polític rupturista en defensa dels interessos de les classes populars, i en "entomar l'inevitable conflicte amb les estructures d'opressió nacional i social que patim com a nació i com a classe".


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid