Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacionalisme
L'esquerra abertzale i la CUP inicien a Lleida la seva gira conjunta

Aquesta setmana Txelui Moreno passarà per Valls, Barcelona i Girona de la mà de la CUP

19/06/2012 Política

L'esquerra abertzale ja ha arribat als Països Catalans on durant aquesta setmana durà a terme una gira amb la CUP com a amfitriona.

El tret de sortida el van donar aquest dilluns des de Lleida, on el protaveu de l'esquerra abertzale Txelui Moreno i la portaveu de la CUP a Lleida Mariona Lladonosa van pronunciar la conferència "Euskal Herria i Països Catalans. La construcció de la independència des de l'esquerra". A la xerrada, celebrada Sala d'actes de la Biblioteca Pública, hi va assistir mig centenar de persones.

Aquest dimarts serà el torn de Valls, dimecres de Barcelona i dijous de Girona [consulta l'agenda].

El portaveu de la CUP Joan Teran afirma que "els contactes entre ambdues formacions van més enllà de la solidaritat internacionalista" ja que "suposen un compromís en ferm de suport mutu i recolzament en la lluita per l’emancipació nacional entre Euskal Herria i els Països Catalans”.

Una concòrdia que va a més

L'independentisme d'esquerres dels Països Catalans i d'Euskal Herria s'ha caracteritzat històricament per mantenir unes relacions fluïdes. Tot i així, amb el creixement substancial de la CUP i l'esquerra abertzale, les dues formacions han apostat per estrènyer relacions.

En aquest sentit, la CUP i l'esquerra abertzale mantenen periòdicament trobades com la del passat mes de desembre en què una quinzena de persones vinculades a la CUP, la majoria regidors en ajuntaments catalans, van viatjar fins a Euskal Herria convidats per l'esquerra abertzale amb l'objectiu de compartir experiències amb càrrecs de Bildu i conèixer de prop la seva tasca política.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid