Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alcaldes i regidors de la CUP comparteixen experiències amb Bildu

Una delegació de la CUP va viatjar la setmana passada a Euskal Herria per conèixer de prop la tasca política de Bildu

12/12/2011 Política
La setmana passada una quinzena de persones vinculades a la CUP, la majoria regidors en ajuntaments catalans, van viatjar fins a Euskal Herria convidats per l'esquerra abertzale amb l'objectiu de compartir experiències amb càrrecs de Bildu i conèixer de prop la seva tasca política. Entre ells hi havia els alcaldes de la CUP a Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, i a Navàs, Jaume Casals. La delegació de la CUP va passar per la Diputació de Guipúzkoa -on es va entrevistar amb Martin Garitano- i pels ajuntaments de Donosti, Alsasua, Usurbil i Bergara. També va visitar les redaccions dels diaris Gara i Berria.

L'excursió es va poder seguir des de Twitter a través de l'etiqueta #trobadaCUPEH. Per exemple, l'alcalde de Navàs, Jaume Casals, va anar retransment el viatge amb fotografies i tweets com: "Amb en Martin Garitano a la Diputació de Gipuzkoa. Paguen a l'estat un 6'75 dels ingressos". També Eudald Calvo, regidor de la CUP a Argentona i conseller al Consell Comarcal del Maresme, va explicar l'experiència: "Molt profitosa la reunió amb l'alcalde de #Donostia s'ha parlat de democràcia participativa, pressupostos, rec brossa...". Es poden visualitzar algunes fotografies al perfil de la CUP a Facebook.

Calvo ha valorat en un article a Llibertat.cat la trobada i en aquest sentit ha constatat que "la fi de la lluita armada obre nous camins a l’esquerra abertzale i també ens ofereix a l’esquerra independentista catalana poder tenir unes relacions normalitzades amb els qui podem considerar els nostres homòlegs a Euskal Herria". Així, considera que "ara tenim l’oportunitat històrica de començar una relació de complicitat, de reciprocitat, de cooperació i d’aprofundiment d’aquelles problemàtiques que compartim com a pobles oprimits".

Calvo assegura que la CUP "es veurà molt beneficiada d’aquesta visita a Euskal Herria per l’acumulació d’experiències innovadores que Bildu està portant als ajuntaments on governa i també per la capacitat de sobres coneguda del moviment basc de reinventar-se en cada moment polític i de sortir endavant malgrat les adversitats". Així, menciona alguns exemples d'experiències polítiques que Bildu està aconseguint tirar endavant un sistema de participació ciutadana radical, una comunitat de municipis, municipalització d'alguns serveis antigament privatitzats com la neteja dels carrers, etc.

"Malgrat hem de reconèixer que l’esquerra abertzale ens porta molt avantatge a l’esquerra independentista en quant a percentatge de gent implicada", apunta Calvo, "el cert és que la capacitat de creure’s el projecte i deixar de banda absurds debats els ha portat allà on són". "Amb els 100 regidors de la CUP hem fet un pas important, però ara toca prendre decisions importants, creure’ns el projecte i avançar sense por. I potser un dia seran els bascos i les basques que vindran a visitar els nostres ajuntaments catalans", sentencia.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid