Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Animalisme
Continuen les mobilitzacions contra la "tortura taurina", ara a Gandia

Les organitzacions animalistes organitzen una manifestació el 14 de juliol a la capital de la Safor després de la reculada del BIC

30/06/2012 Drets i Llibertats

Després que la Generalitat Valenciana decidís arxivar l’expedient amb el que pretenia declarar les corregudes de bous Bé d’Interès Cultural Immaterial (BIC), una victòria per les organitzacions animalistes, les mobilitzacions continuen. Ara contra l'alcalde de Gandia, Artur Torró (PP), que manté la seua política d'esdeveniments i del tot pel turisme promovent corregudes de bous.

Per això la Plataforma Carles Pinazoha convocat una manifestació que tindrà lloc el dia 14 de juliol i que recorrerà el passeig Marítim Neptú, de la platja de Gandia, a partir de les 11 hores. Toni Infante, portaveu de la plataforma, ha explicat que "després del triomf de la lluita contra el BIC per a la tortura taurina que havia defensat el conseller Serafín Castellano, no té sentit que l’alcalde de Gandia mantinga la seua ofensiva en favor dels interessos taurins".

Del triomf per l'animalisme que va significar la reculada del BIC en parlen Infante i Jesús Frare en un article d'opinió a Llibertat.cat en què afirmen que "La lluita pels drets dels animals reunifica Els Països Catalans".

Rosa Tormos ha dit, en nom de la SPAMA la Safor, membre de la Plataforma Carles Pinazo, que "la cultura no és una pràctica de tortura instrumentada que és rebutjada per la majoria de la societat, i que no s’ha trobat en falta a Gandia durant els últims 24 anys".

Les entitats organitzadores volen que la manifestació sisgui "un clam contra la maniobra del alcalde i de l’equip de govern del PP de Gandia" ja que creuen que "significarà un enorme cost econòmic i de imatge per a la ciutat i que, a més, ni tan sols compta amb el suport de la majoria de la seua base social".

La manifestació, que comptarà amb grups de tabalets i dolçaines, música i altres animacions, estarà encapçalada per tres pancartes. La primera serà portada per joves i xiquets i xiquetes per representar el futur de la vida i la cultura i portarà per lema “Els animals són els nostres amics”. La segona pancarta serà la de la Plataforma Carles Pinazo i es dirà “Pels drets de tots els animals”, mentre que la tercera serà la pancarta dels partits i organitzacions polítiques i durà per lema “No a les corregudes de bous”.

La protesta compta amb el suport del PSPV-PSOE, Joves Socialistes, Els Verds del País Valencià, Iniciativa-Compromís, Bloc-Compromís, EUPV, ERPV, PSAN, SI i MDT.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid