Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria independentista
Alerta Solidària crea @elsCSPC al Twitter per recordar les detencions del 1992

Es recordaran les detencions més important de la història de l'independentisme dia a dia

29/06/2012 Drets i Llibertats

Alerta Solidària ha creat el twitter @elsCSPC per recordar les detencions d'independentistes catalans acusats de formar part de Terra Lliure l'estiu de 1992. Recordem que aquesta operació de persecució política va estar comandada pel magistrat Baltasar Garzón i per la Guàrdia Civil, el cos militar que va comptar amb carta blanca per tortura durant el govern de Felipe González i el PSOE.

Aquesta iniciativa, que es va posar en marxa fa pocs dies, va arrencat d'ahir amb força per informar, amb notícies d'aquell any, dels esdeveniments de les detencions i tortures contra independentistes.

Durant les setmanes en què es van produir les detencions i tortures d'aquell any @elsCSPC informarà amb piulades de les detencions del 1992.

A aquesta iniciativa també s'hi ha afegit el Centre Documentació Esquerra Independentista, que també ha creat el bloc operaciogarzon.wordpress.com

Aquesta iniciativa de l'organització antirepressiva de l'independentisme català pren el nom dels CSPC (1979-1996), l'antecedent d'Alerta Solidària, per recordar l'onada repressiva més important contra el moviment independentista català.

Les piulades d'ahir recordaven el clima previ a les detencions, que es van inicial un dia com avui, els dies 28-29 de juny del 1992, en què van ser detinguts a Barcelona, Manresa, Girona i Vic 7 independentistes (militants de Terra Lliure, però també dels CSPC, el MDT i la CUP). Durant el mes de juny i juliol es van repetir les detencions i els casos de tortura, unes detencions que encara es van tornar a produir al setembre fins arribar a la xifra d'una cinquantena de detinguts.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid