Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
Ripoll, segon municipi que declara el rei persona non grata

L'Ajuntament de Ripoll reprova "qualsevol règim autoritari o monàrquic arreu del país"

30/05/2012 Política

Ripoll ha esdevingut el segon municipi a declarar el rei espanyol persona non grata. Va ser en el ple d'aquest dimarts, on es va acordar retirar els honors a Juan Carlos de Borbón i a tots els membres de la casa reial espanyola amb els vots a favor dels cinc regidors d'ERC i tres de CiU. Els altres sis de CiU, els dos del PSC i el regidor de PxC es van abstenir.

La moció, presentada per ERC, declara persones non grates tots els Borbons i insta la resta de municipis del Ripollès a revocar qualsevol acord de ple que doni "algun tipus de reconeixement o honors" a la casa reial espanyola així com al dictador Francisco Franco. 

De fet, Berga, la primera població a aprovar la proposta, fins llavors sense precedents, també va acordar revocar l'acord del 17 de juliol del 1962 pel qual s'atorgava a Franco el títol de fill adoptiu de la ciutat i la Medalla d'Or de la Ciutat de Berga.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Ripoll reprova "qualsevol règim autoritari o monàrquic arreu del país" i declara que "com a societat democràtica que volem ser necessitem un sistema polític on totes les persones siguin iguals en drets i deures i sense privilegis". "Un estat català basat en la igualtat, la fraternitat i la llibertat", acaba.

ERC remarca que Juan Carlos I és rei "a conseqüència de l'herència dictada pel seu antecessor" i que "el seu regnat entronca directament amb el del seu avantpassat Felip V de Borbó". A més, assenyala que "s'ha caracteritzat per l'absolució política i penal dels criminals franquistes" i no descarta la "implicació directa" del monarca "en l'organització del mateix cop d'estat".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid