Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Inici del procés parlamentari per fer el referèndum sobre la Independència d'Escòcia

El full de ruta per deixar al poble d'Escòcia expressar la seva opinió sobre el futur del país van ser donats a conèixer ahir amb la publicació d'un projecte de Llei del Referèndum.
 
El full de ruta inclou la transferència millorada i l'ampliació dels poders del Parlament per permetre la independència.

26/02/2010 00:19 Internacional
 
La Llei del Referèndum permetrà al poble escocès l'oportunitat d'expressar la seva opinió sobre dues qüestions: la responsabilitat en primer lloc, si el Parlament escocès  ha de tenir més poder i, segon, si ha d'haver una pròrroga addicional d'energia per permetre Escòcia esdevenir un país independent 
 
Un document de consulta, publicat amb el projecte de llei, busca punts de vista sobre la millor opció per a la pregunta sobre la transferència progressiva: descentralització completa, incloent l'autonomia fiscal (conegut com "Devo Max '), o les propostes més limitats de la Comissió de Descentralització d'Escòcia ( la "Calman la Comissió»).
 
El líder de l'SNP, va dir: "A través del nostre innovador diàleg nacional, amb la participació del sector voluntari, els sindicats, les empreses i les comunitats locals - i el Llibre Blanc, 'El teu Escòcia, l'any passat Your Voice", publicat el dia de Sant Andreu - que han proporcionat d'una plataforma completa per a totes les opcions per al futur constitucional d'Escòcia.
 
"El Govern escocès creu en la sobirania del poble. I tal com s'estableix en el manifest en el qual hem estat elegits, estem compromesos a donar-li a la gent l'oportunitat d'expressar les seves opinions en un referèndum.
 
"La importància dels referèndums sobre qüestions constitucionals al Regne Unit és clara, amb l'Assemblea Nacional de Gal, que ha votat unànimement a favor d'un referèndum per ampliar les seves competències, i Westminster suport d'un referèndum sobre la reforma del sistema electoral. No hi ha cap raó per la qual Escòcia han de ser tractats de manera diferent, o menys democràtica.
 
"Més de 10 anys de la creació del Parlament escocès, el debat a Escòcia ja no és sobre si el Parlament ha d'assumir noves responsabilitats - aquest és la forma de canvi, qüestió que subjau a la consulta.  La gent vol el nostre Parlament per poder fer més, el que el debat sobre com està ara molt més.. I és hora que la gent havia de dir.
 
"Crec que la futura prosperitat i desenvolupament del nostre país està més ben servit per Escòcia ser independent, i el Govern d'Escòcia, la campanya per a un" sí-sí 'en el referèndum - "sí" a més competències per al Parlament, i " sí "als poders addicionals per permetre la independència que s'han d'assolir."-Sí-Sí "va ser la campanya guanyadora el 1997 - i serà una campanya guanyadora per Escòcia de nou.
 
El cas d'una Escòcia independent és més fort i més urgent arran de la crisi econòmica.  És exactament les competències i la flexibilitat que ofereix la independència que Escòcia necessita per donar suport a la recuperació d'ara, i abordar amb eficàcia els reptes i oportunitats del futur. Però reconec que també hi ha qui sostenen que les responsabilitats del Parlament d'Escòcia s'ha d'estendre de manera més limitada.
 
"El projecte de llei que reflecteix i proporciona el marc per a una forma de referèndum pel poble d'Escòcia.  Espero amb interès la consulta, el debat sobre el projecte de llei - i per a la campanya de "Sí, sí 'en el referèndum en si."
 
Font:  Partit Nacionalista Escocès (SNP)
 
Per saber-ne més:
 


 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid